Sjoerd Bax derde in Polen

Sjoerd Bax derde in Polen

In de derde rit van de Poolse etappekoers Wyścig Solidarności i Olimpijczyków lieten de mannen zich op het eerste plan zien

De derde etappe van de Międzynarodowy Wyścig Kolarski “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) liep tussen Tomaszów Mazowiecki en Kielce. De tussenliggende 212,7 kilometer kende een vrijwel vlakke eerste helft, gevolgd door een tweede helft met het op-en-af-profiel van een zaag.

In een rit met Nederlandse koersomstandigheden -regen en fris- was het niet gek dat in de kopgroep van vijf renners twee Nederlanders reden. Naast Thijs de Lange was dat Vincent Hoppezak van WPGA. Het vijftal reed op het vlakke deel maar liefst 12 minuten weg van de hoofdmacht.

Dat de omstandigheden lastig waren bleek wel. Na 120 kilometer moesten twee renners de vijfmans kopgroep laten rijden en dertig kilometer later bleef Thijs alleen over. Helaas bleek de koers net wat te lang en twaalf kilometer voor de meet kwam een nieuw vijftal, met daarbij Sjoerd Bax, erop en erover.

Op de streep bleek Sjoerd (3e) net niet sterk genoeg voor de zege. De nummer twee van het NK Wielrennen rondom de VAM-berg moest toekijken hoe de Tsjech Jan Bárta (Elkov-Kasper) juichend over de meet kwam. Ondanks dat de vlucht van Thijs in de slotfase strandde, hield hij wel de bergtrui aan zijn inspanning over.

,,Op zo’n 25 kilometer sprong ik met een groepje mee’’, vertelde Sjoerd. ,,Ik hoefde eerst niet mee te rijden, want we hadden Thijs nog vooruit. Toen we hem terug pakten wel wat meer meegedraaid. Barta ging heel vroeg aan en ik reageerde te laat.”

,,Die jongens waren op het laatst frisser dan ik’’, keek Thijs terug. ,,Vincent en ik reden al vroeg weg en wat later kwamen die andere drie erbij. Na 150 kilometer ging ik solo, maar kon net niet meer mee toen de groep met Sjoerd voorbij kwam.’’

Geen reactie's

Geef een reactie