Sjoerd Bax kleurt incidentrijke etappe Luxemburg

Sjoerd Bax kleurt incidentrijke etappe Luxemburg

In de derde etappe van de Flèche du Sud gebeurde weer het een en ander om over na te spreken. Jason van Dalen finishte als vijfde.

De derde rit van de Flèche du Sud bracht de renners van Mondorf naar Roeser. De tussenliggende 155,6 wedstrijdkilometers kende weer het bekende zaagtandpatroon.

Zoals gebruikelijk probeerden in de openingsfase van de etappe weer een aantal gelukszoekers hun kans. De veerkracht van het peloton zorgde er echter voor, dat geen van de pogingen enige ruimte kreeg. Na de eerste tussensprint kreeg een kwartet met Sjoerd Bax wél een voorsprong, maar op de eerste klim van de dag werden de vier weer ingerekend. Kort daarna probeerde Sjoerd het weer, nu met twee anderen, maar niet veel later loste ij zijn metgezellen om alleen door te rijden.

Nadat zijn geloste medevluchters de verkeerde kant op gestuurd werden, werd de koers geneutraliseerd en liet de jury het originele koptrio met een voorsprong van 1:40 op het -met geloste renners aangegroeide- peloton weer als eerste vertrekken. De door Telenet-Fidea geleide hoofdmacht bracht de voorsprong langzaam terug en bij de voorlaatste finishpassage was het trio eraan voor de moeite.

Klassementsleider Quinten Hermans kreeg op ruim twee kilometer van de streep een lekke band, waardoor de ritzege voor het eerst in deze Flèche naar een andere renners zou gaan. Een groepssprint zou gaan beslissen wie de zegebloemen zou krijgen. Die waren voor -dankzij de door neutralisatie teruggekomen- Coen Vermeltfoort (Alecto CT). Jason van Dalen sprintte naar een knappe 5e stek. Stef Krul maakte deel uit van de grote groep en behield zijn derde plaats in het tussenklassement.

,,Het was wel een beetje een rare situatie’’, legt Sjoerd uit. ,,Aan de voet van een klim rijden die andere twee jongens de verkeerde kant op. Ik volgde het parcours en ben doorgereden. Daarop werd de koers stilgelegd en konden ze terugkomen. We hebben twee minuten stil gestaan en weer de originele voorsprong. Maar in het peloton zijn tijdens de neutralisatie een heleboel renners teruggekomen. Ook Coen. En volgens een andere ploeg heeft hij ook nog aan de auto gehangen en die hebben een protest ingediend. Het zal wel op niets uitdraaien, maar zo zie je dat het een dag vol leuke incidenten was!’’

Geen reactie's

Geef een reactie