Sjoerd Bax naar plek twee klassement

Sjoerd Bax naar plek twee klassement

Na een lastige heuveletappe in de Alpes Isère Tour is Sjoerd Bax naar plek twee in het tussenklassement geklommen.

De vierde etappe van de Alpes Isère Tour (UCI 2.2) was een zware rit door de heuvels. De 174,0 kilometer begon in Les Roches-de-Condrieu en eindigde in het naastgelegen Saint-Maurice-l’Exil en telde maar liefst negen beklimmingen: twee van de tweede categorie en zeven van de derde.

Waar in de derde -door Sjoerd Bax gewonnen- etappe de vlucht lange tijd nodig had om weg te raken, was het nu na vijf kilometer gepiept. Een vijftal dapperen waagde het al vroeg om weg te springen en trapte snel een voorsprong van bijna zes minuten bij elkaar. Hoewel het er op leek dat het peloton de vluchters in de finale zouden bijhalen, wisten de vijf knap stand te houden en mocht de Deen Emil Toudal (BHS-PL Beton Bornholm) na een korte solo het zegegebaar maken.

Op ruim twintig kilometer van de meet spleet het peloton in delen uiteen. Een zevental, met ook Sjoerd, wist snel weg te rijden van de achtervolgers. Op 44 tellen van de winnaar kwam de groep over de meet. In het tussenklassement nam de Oostenrijker Moran Vermeulen (Team Felbermayer-Simplon Wels) de leiding over van ex-Metec-coureur Marijn van den Berg (Groupama-FDJ Development). Sjoerd staat nu tweede op zes tellen van de nieuwe leider.

,,Op het laatste klimmetje voor de plaatselijke ronde werd er vol doorgetrokken’’, vertelt Sjoerd na de finish. ,,Toen was het vol doortrekken naar de finish.’’ Zijn tweede plaats in het klassement biedt kansen. ,,Morgen is echt een zware etappe, dan gaat er met minuten gegooid worden. Er rijden hier erg goede klimmers rond, dus er is nog niets zeker. Het is erg lastig om de concurrentie te peilen. Je mag de tegenstand nooit onderschatten. Er kan hier zo maar de nieuwe Bernal rond rijden!’’

Geen reactie's

Geef een reactie