Sjoerd Bax opnieuw van voren

Sjoerd Bax opnieuw van voren

Ook in de derde etappe van de Circuit de Ardennes toonde Sjoerd Bax dat zijn blessure verleden tijd is.

De derde rit van de Circuit des Ardennes International (UCI 2.2) bracht het peloton van Chooz naar Hargnies. De tussenliggende 172,4 kilometer werden gekenmerkt door langere beklimmingen en een flink aantal hoogtemeters.

Al vroeg in koers nam een achttal renners de benen. Zij wisten zoveel vaart te maken, dat een dappere eenling de oversteek niet kon maken en in een klassieke ‘chasse patate’ terecht kwam. De maximale voorsprong van de acht koplopers bedroeg vier minuten op het peloton, dat op elke klim verder uitdunde.

Onder leiding van Riwal CT van de klassementsleider werden alle vluchters door het eerste deel van het peloton opgeraapt. Verschillende aanvallen van eenlingen en groepjes weden in de kiem gesmoord, maar de demarrage van de Tsjech Daniel Turek werd niet beantwoord. Zodoende mocht de Team Felbermayr-Simplon Wels-renner het zegegebaar maken. Sjoerd Bax sprintte naar plek vijf en bleef daardoor hoog (4e) in het tussenklassement staan.

,,Het was weer een zware dag vandaag’’, keek Sjoerd na de streep terug. ,,Er werd hard gekoerst, maar de klimmetjes waren net niet selectief genoeg. Ik verwachtte meer een schifting, maar dat gebeurde niet. Toen Turek ging, werd er vooral naar elkaar gekeken. En er zaten nog een paar snellere mannen bij, zodat een podiumplek en bonificatieseconden er niet inzat.’’

Geen reactie's

Geef een reactie