Sjoerd Bax pakt zege in Alpes Isère Tour

Sjoerd Bax pakt zege in Alpes Isère Tour

In de derde rit van de Alpes Isère Tour was het raak! Sjoerd Bax verraste het peloton en won!

De derde etappe van de Alpes Isère Tour (UCI 2.2) bracht de renners van l’Aéroport de Saint-Exupéry naar Pusignan. De 156,9 kilometer lange rit kende opnieuw het nodige hoogteverschil.

In de openingsfase van de rit werd er slag-om-slinger gedemarreerd, maar zonder succes. Het duurde ruim zestig kilometer voordat een groepje enige ruimte kreeg. Ook een vluchtpoging van een groepje met Tim Marsman was geen lang leven beschoren. Uiteindelijk reed een zestal renners weg. Ondanks een voorsprong van ruim drie minuten had de Groupama-FDJ Development-ploeg van klassementsleider Marijn van den Berg (ex-Metec) alles onder controle.

Met nog een tiental kilometers voor de boeg wist het eerste deel van het uitgedunde peloton de laatste vluchters in te rekenen. Op twee kilometer van de meet probeerde Sjoerd Bax met een alles-of-niets uitval de op een sprint rekende ploegen te verrassen. Hoewel de 25-jarige renner in de bochtige straten nooit veel voorsprong kreeg, mocht hij toch het zegegebaar maken. Dankzij de bonificatieseconden sprong Sjoerd in het tussenklassement naar plek drie.

,,Ik probeerde het op een moment dat niemand het verwachtte’’, keek de dolgelukkige winnaar terug. ,,Ik kreeg niet veel voorsprong, maar het bleek genoeg. De anderen reageerden niet meteen, daardoor kreeg ik net voldoende ruimte. Ik ben maar blijven doorstampen. Ik was geen moment zeker of het genoeg zou zijn. Maar het was voldoende!’’

Net als in de editie van 2019 wist Sjoerd de etappe met de start op het vliegveld van Saint-Exupéry te winnen. ,,Dat is wel een leuk dingetje aan deze zege’’, grijnst hij. Dit motiverend voor de komende dagen. ,,Natuurlijk wil ik een goed klassement rijden. De etappe van zondag is echt lastig en daar ga ik het moeilijk krijgen, maar ik ga er voor! Maar nu eerst even genieten van de zege!’’

Geen reactie's

Geef een reactie