Sjoerd Bax tussen favorieten in Kroatië

Sjoerd Bax tussen favorieten in Kroatië

In de Ronde van Kroatië reed Sjoerd Bax tussen de grote namen naar een knappe 13e plek.

De vijfde etappe van de CRO Race (UCI 2.1) mocht gerust de koninginnenetappe genoemd worden. De rit van Rabac naar Platak telde 136,0 wedstrijdkilometers en moesten er 3300 hoogtemeters worden overwonnen.

In de vroege ontsnapping werd gevormd door Danny van der Tuuk en tien andere renners. Het elftal wist een voorsprong van 2:20 te behalen, maar werd op de eerste grote klim van de dag voorbijgestoken door een grote groep met alle favorieten. Tussen de beide beklimmingen kwam een klein peloton weer bij elkaar om aan de finishklim te beginnen.

De groep met favorieten dunde steeds verder uit, maar Sjoerd wist goed stand te houden. Pas bij de aanval-voor-de-winst van de Australiër Adam Yates (Mitchelton-SCOTT) op vijf kilometer van de streep moest Sjoerd lossen, om uiteindelijk knap als 13e te finishen. In het klassement klom hij op naar plek negen.

Sjoerd kon terug kijken op een goede koersdag. ,,Jazeker, ik moest eraf toen de grotere namen aanvielen’’, vertelde hij na afloop. ,,Ik ben daarna in mijn eigen tempo naar de finish gereden. Ik had niet echt een verwachting van vandaag, omdat we nooit zulke lange klimmen hebben in de koersen die we rijden. Ik hoopte wel op een plet bij de beste twintig. Ik werd door de ploeg mooi afgezet aan de eerste lange en steile klim en daar zo lang mogelijk gevolgd. Ik kwam na de groep favorieten, maar net voor een pelotonnetje boven. In afdaling en langs de kust kwam alles bij elkaar en op de laatste klim was het zo lang mogelijk aanklampen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie