Sjoerd Bax tweede in eindklassement Mirabelle

Sjoerd Bax tweede in eindklassement Mirabelle

In de laatste etappe van de Tour de Mirabelle kwam de tweede positie van Sjoerd Bax in het eindklassement niet meer in gevaar.

In de derde etappe van de Tour de Mirabelle (UCI 2.2) reden de renners van Lunéville naar Damelevières. De 189,5 kilometer lange rit kende een zaagtandprofiel zonder echte hoge heuveltjes. Aan het eind werden twee lokale ronden van 18,4 kilometer verreden.

De rit kende een snelle start, maar desondanks probeerden verschillende renners uit de greep van het peloton te komen. Na het ontsnappen van een tweetal renners keerde de rust in het peloton terug. In geen tijd reden koplopers ruim 5:30 weg. Met nog tien kilometer voor de wielen werden de vluchters ingerekend.

De daaropvolgende massasprint -met een uitgedund peloton- verliep chaotisch, met de Noor Erlend Blikra (Uno-X Pro Cycling Team) als snelste. Op plek twaalf was Jason van Dalen de eerste Metec-SOLARWATT-renner.

In de laatste etappe kwam Sjoerd Bax nooit in de problemen. ,,We hebben de hele week laten zien dat we een goede ploeg hebben’’, complimenteerde Sjoerd zijn ploeggenoten. ,,Ook vandaag hebben we weer als ploeg gereden. Er was wat kans op waaiers dus hebben we ook nog twee keer als ploeg initiatief genomen, maar er was nooit een echt lange strook met goede wind. In de finale hebben we geprobeerd Jason goed af te zetten, maar het was met veel links en rechts opkomende ploegen een chaotische sprint.’’

,,Het waren twee zware weken’’, bekende de winnaar van de Alpes Isère Tour. ,,Het is nu even een week bijkomen, dan volgende week een trainingswedstrijd op het wielerparcours van Amsterdam-Sloten en de week daarna het NK.’’

Geen reactie's

Geef een reactie