Sjoerd Bax tweede op NK

Sjoerd Bax tweede op NK

Op het Nederlands kampioenschap wielrennen voor Professionals wist Sjoerd Bax naar het zilver te rijden!

De nationale titelstrijd werd -net als vorig jaar- verreden rondom de VAM-berg bij het Drentse Wijster. Op het inmiddels bekende parcours van 7,3 kilometer met de beruchte beklimming in kamelenbult-vorm op de voormalige vuilnisbelt moest 24 keer genomen worden.

Al vroeg werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Uittredend kampioen Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) probeerde al vroeg weg te komen, maar die poging werd in de kiem gesmoord. Een volgende poging van een groep van zeventien renners, met daarbij ook Sjoerd Bax en Jens van den Dool, kreeg wel een minuut voorsprong.

De mannen toonden zich goed, want in de achtervolgende groep -met MvdP- bevonden zich drie Metec-SOLARWATT-mannen, namelijk Dylan Bouwmans, Rick Ottema en Jason van Dalen.

Na een slopende koers, kwam een kopgroep van zeven renners, met daarbij naast drie Jumbo-Visma-renners ook Sjoerd en ex-Metec-er Oscar Riesebeek. In de laatste kilometers wist Timo Roosen de overmacht van de geel-zwarte brigade te gebruiken om een klein gaatje te slaan en naar de zege te soleren. In de sprint om plek twee klopte Sjoerd Oscar.

Lees hier de reactie van ‘zilveren Sjoerd’.

Geen reactie's

Geef een reactie