Sjoerd Bax van voren in de Slag

Sjoerd Bax van voren in de Slag

Lange tijd maakte Sjoerd Bax deel uit van de kopgroep in de Slag om Norg.

De beruchte Slag om Norg (UCI 1.1) kende -hoe verrassend- Norg als start- en finishplaats. De wedstrijd ging over 187,0 kilometer en kende twee grote lussen door de provincie afgesloten met vijf lokale rondes van 16 kilometer. Onderweg moesten er meerder gevreesde onverharde stroken worden overwonnen.

In de openingsfase van de koers lag het tempo hoog en was ontsnappen kansloos. Op de eerste gravelstroken werd het peloton wel steeds verder uitgedund. Een groep van een vijftigtal renners begon aan de finale-omlopen.

De grote groep splitste in tweeën en alleen Sjoerd Bax zat mee. Na een volgende splitsing kon Sjoerd ook niet meer volgen, waarna de koers zonder inmenging van een Metec-TKH-renner beslist zou worden. Alecto CT-renner Coen Vermeltfoort won uiteindelijk de sprint van een viertal.

,,Het was flink afzien vandaag’’, bevestigde Sjoerd. ,,Ik zat met een mooie groep van voren, maar na 140 kilometer was het beste er wel af. Daarna zakte ik er steeds verder door. De vorm is de laatste tijd niet super. Vanaf die warme periode dat we in de GP Pino Cerami reden, zeg maar.’’

Bekijk een videoverslag van RTV Drenthe op hun site.

Geen reactie's

Geef een reactie