Sjoerd Bax zesde in Luxemburg

Sjoerd Bax zesde in Luxemburg

Ook in de tweede etappe van de Flèche du Sud reden de Metec-TKH-mannen weer attent voorin mee.

Op dag drie van de Flèche du SUd (UCI 2.2) reden de renners rondom Bourscheid een 132,4 km lange etappe met opnieuw het nodige klimwerk. Onderweg wachtten vijf bergsprints en een finish heuvelop.

Vanuit het vertrek vlogen de renners er weer in. Verschillende aanvalspogingen strandden in schoonheid, maar dat zorgde er wel voor dat Arvid de Kleijn al vroeg in koers moest lossen. Uiteindelijk zou hij -met een groep van 28 renners- de koers wel uitrijden, maar buiten tijd over de finish komen.

Onderweg wist Stef Krul weer punten te sprokkelen voor zijn Tussensprint-trui. De groep met klassementstoppers bleef elkaar aanvallen, waardoor het peloton in groepen en groepjes uiteenviel. Vooraan kwam een groepje van vijf met Lars van den Berg voorop. Ondanks de goede samenwerking kregen ze maar een halve minuut voorsprong op de groep favorieten, die ze dan ook spoedig weer inliepen.

Een twintigtal renners kwam samen om de laatste ronde aan te vangen. De groep bleef samen, waardoor een sprint bergop de beslissing zou moeten brengen. Daarin was de Belgische klassementsleider Quinten Hermans (Telenet-Fidea) opnieuw de sterkste. Sjoerd Bax werd knap zesde, Lars elfde en pakte daarmee de Jongerentrui en klassementsman Stef handhaafde zich met een 20e plek op de derde plek van het klassement.

Sjoerd werd knap zesde. ,,Het was flink afzien vandaag. Ik kon elke klim goed meekomen, maar op het einde zat aanvallen er niet meer in.’’ Met een achterstand van ruim een minuut zag Stef zijn achterstand in het klassement oplopen. ,,Het ging eigenlijk de hele dag wel goed, alleen kreeg ik in de laatste ronde last van kramp en moest ik de laatste klim in mijn eigen tempo oprijden.’’

Geen reactie's

Geef een reactie