Sjoerd Bax zesde, Lars van den Berg kleurt etappe

Sjoerd Bax zesde, Lars van den Berg kleurt etappe

Op de derde dag werd -door het slechte weer- een rit over twee delen verreden. Lars van den Berg toonde zich met een sterke, aanvallende koers, waarin Sjoerd Bax als zesde finishte.

De derde etappe van de CRO Race (UCI 2.1) startte in Okrug en kende de finish in Makarska. De wedstrijd telde origineel 155,0 kilometer en een aantal lastige beklimmingen.

De koers brak al snel open, waarna er een kopgroep van zes renners -met daarbij Lars van den Berg- ontsnapte. De groep kreeg al snel een voorsprong van ruim twee minuten. Daarna sloeg het noodweer toe en zag de organisatie zich genoodzaakt om de koers na zo’n dertig kilometer te neutraliseren.

De herstart werd verplaats naar Baska Voda en twee uur later konden de zes weer vertrekken voor de laatste 47 kilometer. Het zestal koplopers kreeg hun voorsprong terug. Bij de eerste finishpassage bedroeg de voorsprong van de vluchters 1:25. Op de langste klim van de dag schudde Lars vier medevluchters af, waarna het overgebleven tweetal op werd geslokt door de voorposten van een uitgedund peloton, waarin ook Sjoerd Bax in zat.

In de afdaling naar de finish kwam een groep van veertig renners samen. Sjoerd sprong mee met een kleine groep, maar de samenwerking stokte, waarna de werden ingelopen. Ook Lars probeerde op twee kilometer nog een keer weg te komen, maar hij kreeg geen ruimte.

In de groepssprint was de Kazak Yevgeniy Gidich (Astana Pro Team) de snelste. Sjoerd wist nog naar plek zes te sprinten. Lars werd 24e.

Vluchter van de dag was zonder twijfel: Lars. ,,Ik heb gegeven wat ik had, meer zat er niet in. Na de herstart moest ik er even inkomen, maar toen we weer op gang waren, ging het wel weer.’’ De neutralisatie was lastig voor de mannen. ,,Na dat eerste deel waren de renners waren verkleumd’’, legde ploegleider Adri van Houwelingen uit. ,,We hebben ze opgevangen in een café, waarna we een uur hebben gewacht op camper met de verzorgers die bij de bevoorrading stond. Daarna hadden we een verplaatsing van 70 km over Kroatische wegen en waren we 10 min voor herstart op de bestemming.’’

Geen reactie's

Geef een reactie