Sjoerd Kouwenhoven kleurt koers

Sjoerd Kouwenhoven kleurt koers

Sjoerd Kouwenhoven zat lange tijd in de kopgroep van de Münsterland Giro (1.HC).

In de 215 kilometer lange koers van Gronau naar Münster had de organisatie een flink aantal lastige klimmetjes weten te proppen. Bij harde wind zouden de tussenliggende open stukken mogelijkheden tot waaiervorming geven.

2016-10-03_profielmg

Al vroeg in koers reed een kopgroep van zes weg. Voor Metec-TKH had Sjoerd Kouwenhoven zijn karretje weten aan te haken. Ze kregen al snel een grote voorsprong van een minuut of zeven, maar de grote sprintersploegen hielden de controle en knabbelden langzaam maar zeker tijd van de voorsprong.

Met nog twintig kilometer begon het te regenen en werden de zes vluchters ingerekend. Door de gladde straten in de finishplaats waagden alleen de sprinters en hun ploeggenoten zich aan een sprint. Daarin was de Duitse krachtpatser John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) de sterkste voor de Belg Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert).

,,Dit was een mooie koers!’’, meende Sjoerd na afloop. ,,We hadden de opdracht om vandaag mee te zitten. We kwamen met een mooie groep vooruit, maar de sprintersploegen hielden de controle. De laatste 15 km was wel link met kasseien en bochten door de stad, de jongens die nog risico’s durfden nemen, reden het daar nog uit elkaar. Ik hoop dat we hier volgend jaar weer kunnen starten!’’.

2016-10-03_presentatiemg

Uitslag
1. John Degenkolb (GER) Team Giant-Alpecin – 4:50:52
2. Roy Jans (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
3. Pascal Ackermann (GER) Rad-net-Rose Team + 0:00
70. Oscar Riesebeek + 2:18
89. Jasper Hamelink + 2:23
100. Sjoerd Kouwenhoven + 2:37
109. Jarno Gmelich Meijling + 5:08
DNF Johim Ariesen
DNF Tijmen Eising
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie