Slijtageslag in Norg

Slijtageslag in Norg

De Slag om Norg was net als elk jaar weer een ware slijtageslag, waarbij zowel de renners als het materiaal veel te lijden had.

De Slag om Norg (UCI 1.1) kende de start in Roden om vervolgens 190,5 kilometer later te finishen in Norg. Na een aanlooplus van 106,7 kilometer moesten er nog vier rondes van 16,5 kilometer gedaan worden. Onderweg kregen de renners dertig kilometer aan onverharde weg voor de wielen.

De koers werd lange tijd gekleurd door een trio vluchters. Gert-jan Bosman (Destil-Jo Piels CT), Justin Timmermans (Baby-dump CT) en de Duitser Joshua Huppartz (Lotto-Kern Haus) reden lange tijd voorop. Met een maximale voorsprong van ruim zeven minuten hadden ze lange tijd zicht op de winst. In het achtervolgende peloton werden er ronde na ronde renners gelost.

Diep in de finale kwam een groep van zo’n dertig renners samen. Daarin hadden ook Jasper de Laat en Tijmen Eising een plaatsje gevonden. Na een serie aanvallen op het slopende terrein werd de groep steeds verder uitgedund.Uiteindelijk bleef het drietal Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij), Dennis Bakker (Delta Cycling) en de Belg Gianni Vermeersch vooruit. Op de streep moesten beide voormalige Metec-TKH-renners de Belgische veldrijder voor laten gaan. Dylan Bouwmans kwam uit een achtervolgende groep opzetten en werd vijftiende.

Uitslag
1. Gianni Vermeersch (BEL) Beobank-Corendon – 4:38:24
2. Jesper Asselman – Roompot-Nederlandse Loterij + 0:00
3. Dennis Bakker – Delta Cycling + 0:06
15. Dylan Bouwmans + 2:36
19. Jasper de Laat + 2:48
29. Tijmen Eising + 3:40
38. Robbie van Bakel + 6:28
41. Stef Krul + 6:28
DNF Thijs de Lange
DNF Jim Lindenburg
DNF Dennis van der Horst

 

Geen reactie's

Geef een reactie