Slopende dag in het Hageland

Slopende dag in het Hageland

De Belgische semi-klassieker Dwars door het Hageland was een ware uitputtingsslag voor de renners.

Dwars door het Hageland (UCI 1.1) was de zevende rit in de Napoleon Games Cycling Cup. Vanuit startplaats Aalst reden de renners 197,8 km naar Diest. Onderweg kregen de renners 26 kilometer aan onverharde wegen voor de wielen. Ook de finish was lastig, die was op de kasseien van de Citadel van Diest.

De koers bleef lange tijd gesloten. Pas in de tweede lokale ronde scheurde het peloton in stukken uiteen. Voorop reed een groepje van 15 renners met onder andere voormalig Metec-TKH-er Sjoer van Ginneken (Roompot-Nederlandse Loterij), de crossers Mathieu en David van der Poel (Corendon-Circus) en sprinter Danny van Poppel (Lotto-Jumbo) op kop te rijden.

In de finale reed de Let Krists Neilands (Israel Cycling Academy) en de Belg Sean De Bie (Verandas Willems) weg. Waar ‘Bieke’ met lekke band de aansluiting met Neilands verloor wist de Letse kampioen -ook geplaagd door een lekke band- zijn voorsprong op een achtervolgende groep vast te houden.

,,Gelukkig hebben we de auto heel kunnen houden’’, lacht ploegleider Adri van Houwelingen na de koers. ,,Op die onverharde stroken zag je geen hand voor ogen. Tijmen Eising was onze beste man in koers vandaag, maar hij kwam ten val en moest met een diepe kniewond de strijd staken. We hebben nooit om de prijzen mee kunnen doen. Maar er rijden wel drie renners de koers uit.’’ Dylan Bouwmans werd 43e, Jasper de Laat 45e en Jarno Gmelich Meijling reed wel uit, maar kwam buiten tijd binnen.

Dylan had zich wel vermaakt. ,,Ik heb veel gecrosst en dat kwam goed van pas op die zandstroken. Door de vele auto’s en motoren, werd de bovenlaag losgereden en werd het af-en-toe best lastig. Ik voelde me best wel goed en kon overal goed volgen. Ik zat bijna bij die kopgroep, maar kon net niet mee. Daarna zit je met de rest van het peloton te rijden… Of wat er van over is… ‘’

Uitslag
1. Krists Neilands (LAT) Israel Cycling Academy – 4:34:47
2. Elia Viviani (ITA) Quick.Step Floors + 0:33
3. Gianni Vermeersch (BEL) Corendon-Circus + 0:33
41. Dylan Bouwmans + 4:31
45. Jasper de Laat + 8:44
OTL Jarno Gmelich Meijling
DNF Tijmen Eising
DNF Jasper Hamelink
DNF Jim Lindenburg
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie