Slopende koers in Omloop van de Houtse Linies

Slopende koers in Omloop van de Houtse Linies

De 34e editie van de Houtse Linies was een memorabele.
Parcours Omloop van de Houtse Linies 2016
De organisatie van de Omloop van de Houtse Linies zegt het zelf: Zeeuwse wind, Hollandse polders en Vlaamse kasseien in één West-Brabantse voorjaarsklassieker. De nationale klassieker over 169,2 kilometer, verdeeld over negen rondes van 18,9 kilometer vanuit start- en finishplaats Den Hout.

Alleen de eerste ronde werd gezamenlijk afgelegd. Hoewel achterin het peloton renners al snel moesten lossen, werd het peloton op de keienstroken vooraan in groepen uiteen gescheurd. De eerste waaier bestond uit een renner of 25 met daarbij Jim Lindenburg en Jordi van Loon. Langzaam maar zeker breidde de voorsprong van de eerste groep zich uit naar een ruime minuut.

 

 

 

2016-03-20_kopgroep@OvdHLDe regen maakte het parcours niet makkelijker. Met nog vier rondes te gaan reed een groep van acht renners uit de eerste groep weg. Maikel Bos, Twan Brusselmans en Elmar Reinders (allen Cycling Team Jo Piels), Bram Nolten en Sven van Luijk (beiden Parkhotel Valkenburg), Hartthijs de Vries (Rabobank Development Team), Jan-Willem van Schip (Cycling Team Join’s-De Rijke), en Bram de Kort (WV De Jonge Renner) kregen een mooie voorsprong, maar konden nooit de druk werd er bij de achtervolgers op gehouden.

In de finale toonde Van Schip zich de sterkste. Hij probeerde meerdere malen weg te komen, maar zijn aanval op 2 kilometer van de streep was de juiste. Met een korte solo bereikte hij als eerste de finish.

Uitslag
1. Jan-Willem van Schip – Cycling Team Join’s-De Rijke
2. Twan Brusselmans – Cycling Team Jo Piels
3. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels
22. Jordi van Loon
51. Jim Lindenburg
62. Robbie van Bakel
DNF Stefan Kreder
DNF Maarten van Trijp
DNS Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie