Snelle koers in Lichtervelde

Snelle koers in Lichtervelde

In de hooggenoteerde koers in Lichtervelde reden de mannen in hoog tempo rond.

In de Omloop van het Houtland-Lichtervelde (UCI 1.1) stond een koers over 195,3 kilometer op het programma. Na een aanlooplus van 113,7 kilometer reden de renners een finalelus van 10,2 kilometer die acht keer moest worden gerond.

Direct vanuit de start sprong een drietal renners, met daarbij Robbie van Bakel, weg. Het trio kreeg 25 tellen voorsprong, maar werden desondanks weer snel ingerekend. In het eerste uur werd bijna 48 kilometer afgelegd. Toen een groep van 35 renners zonder Metec-TKH-er in de groep ging lopen, nam de ploeg zijn verantwoordelijkheid en dichtte samen met Verandas Willems-Crelan het tot twee minuten opgelopen gat.

Een korte uitval van 16 renners, met Dylan Bouwmans, luidde de finale in. Daarin koos ex-Metec-TKH-renner Brian van Goethem de aanval. Hij kreeg de Belgen Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) en Maarten Wynants (Lotto-Jumbo) met zich mee en met z’n drieën zouden ze -ondanks een heftig tegenstribbelend peloton- om de winst rijden. Devriendt won de sprint, voor Wynants en Van Goethem.

Ploegleider Adri van Houwelingen was tevreden over de koers. ,,Op dit niveau hebben de jongens meer tegenstand dan ze normaal zijn. In de achtervolging op die grote groep nemen ze de achtervolging op zich en dat is goed. Van dit soort koersen worden ze sterker en dat nemen ze mee naar de volgende wedstrijden.’’

Uitslag
1. Tom Devriendt (BEL) Wanty-Groupe Gobert – 4:15:42
2. Maarten Wynants (BEL) Lotto-Jumbo + 0:00
3. Brian van Goethem – Roompot-Oranje Peloton + 0:00
30. Jasper Hamelink + 0:08
54. Lars van den Berg + 0:08
65. Stef Krul + 0:16
79. Jarno Gmelich Meijling + 0:26
94. Dylan Bouwmans + 0:40
95. Thijs de Lange + 0:40
DNF Robbie van Bakel
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie