Solide start seizoen 2021

Solide start seizoen 2021

In de openingskoers van het wielerseizoen -GP Jean-Pierre Monseré- hebben de mannen zich van de goede kant laten zien.

In de wedstrijd ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden Belgische coureur Jean-Pierre Monseré -destijds Wereldkampioen- kregen de renners een koers van 202,1 km voor de wielen, verdeeld over 10 ronden van 19,4 km en een aanloop van 8,3 km tot de eerste finishpassage.

Al vroeg in koers koos een negental renners -waaronder Rick Ottema- voor de aanval. De koplopers wisten hun voorsprong snel uit te breiden tot een kleine vier minuten, maar de vlucht werd eenvoudig gecontroleerd door sprintersploegen van Deceuninck-Quick.Step, Bingoal-WB en Alpecin-Fenix van Bingoal Cup-leider Tim Merlier.

Met een afnemende voorsprong brokkelde in de voorlaatste ronde ook de omvang van de kopgroep af. Door onenigheid vooraan bleef alleen de Brit Lewis Askey (Groupama-FDJ Development) over. Hij werd vergezeld door een vijftal renners -met ook Hartthijs de Vries-, maar in de laatste ronde was duidelijk dat vluchters vandaag geen kans kregen. Ook een late uitval van de Belg Amaury Capiot (Arkea-Samsic) stierf in schoonheid

Op de streep was klassementsleider Merlier -eerder deze week winnaar van de GP Le Samyn- de overtuigende winnaar. Plek twee ging naar de Brit Mark Cavendish (Deceuninck-Quick.Step), Timothy Dupont (Bingoal-WB) werd derde. Ramon van Bokhoven was op plek 40 de eerst Metec-SOLARWATT over de streep.

Ploegleider Adri van Houwelingen toonde zich content. ,,We hebben de eerste televisieminuten meegepakt’’, lacht hij. ,,Maar serieus, Het was voor de jongens hun eerste wedstrijd en ze hebben allemaal goed mee kunnen rijden. Dat is dus een bevestiging dat ze goed getraind hebben.’’

Ook nieuwkomer Hartthijs was tevreden over zijn eerste koers. ,,Ik voelde me nog fris en in de sprint kon ik toch weinig beginnen, dus toen ben ik gewoon gaan aanvallen. Het was wel in volle finale, dus moesten wel flink gas geven. Helaas niet tot de finish, maar wel weer lekker om gewoon te koersen! En ook de vorm is goed, dus we kunnen weer lekker doortrainen naar de volgende koersen!.

Geen reactie's

Geef een reactie