Sprinttraining Alphen (GLD)

Sprinttraining Alphen (GLD)

Vandaag stond weer een specifieke training vanuit de service koers op het programma. Dit keer was het de beurt aan de sprinters om te laten zien wat zij in hun mars hadden.

Met een graad of 5 op de thermometer en een stevige wind konden de renners zich klaarmaken voor hun sprinttraining in de service koers bij Metec in Tiel. Met een ritje van ongeveer 30 minuten richting het lokale rondje in Alphen (GLD) vertrokken de renners om 10:00 vanuit Tiel. Op het lokale rondje aangekomen was er ruimte voor één verkenningsronde voordat de eerste oefening op het programma stond. Vanuit nagenoeg stilstaand jezelf volle bak in gang trekken over een lengte van ongeveer 300 meter. Hierbij werden koppels van 2 personen aan elkaar verbonden om zo tegen elkaar te strijden.

 

Vervolgens was het de beurt aan de lead-out mannen om de sprinters perfect af te leveren aan de volgende sprint. Het tempo werd hoog gehouden door Adne Koster waardoor aanvallen weinig kans had. Om de sprinters aan de 250 meter te brengen was het de beurt aan Niels van Ekeren en Sjoerd Bax om het tempo zo te verhogen dat een sprint tussen de ‘grote’ de enige mogelijkheid was om naar een overwinning te snellen. Met een wind van schuin tegen waren het Jason van Dalen en Thomas Mijnsbergen die zich vandaag de beste kroonde.

Geen reactie's

Geef een reactie