Stef Krul derde Flèche du Sud

Stef Krul derde Flèche du Sud

In de laatste etappe van de Flèche du Sud wist Stef Krul zijn derde plek in het eindklassement te behouden. Lars van den Berg werd de beste jongere.

De vierde etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) bracht de renners van Kayl naar het naastgelegen Esch-sur-Alzette. De organisatie had het klaar weten te spelen om tussen de start- en finishplaats 138,2 wedstrijdkilometers te krijgen.

De Metec-TKH-mannen toonden zich ook in de laatste etappe weer. Lars van den Berg won de eerste tussensprint en Sjoerd Bax kwam als eerste boven op de eerste beklimming. Toen er een viertal renners voor de aanval koos, zat er echter niemand mee. Geen van de vier vluchters was gevaarlijk voor de derde plek van Stef, dus was controlerend meerijden voldoende. De maximale voorsprong van het kwartet was 1:45.

Toen de vier koplopers weer waren ingerekend waren er nog een aantal ongevaarlijke aanvallers, maar alles wees er op dat de koers in een massasprint zou eindigen. Die werd gewonnen door de Duitse Jannik Steimle (Team Vorarlberg-Santic). Jason van Dalen mengde zich in de sprint en werd knap vijfde. Stef behield zijn podiumplek in het eindklassement en Lars van den Berg bleef de beste jongere in koers. In het ploegenklassement eindigde de ploeg als tweede achter het ongenaakbare Telenet-Fidea.

De derde plaats van Stef kwam dus nooit serieus in gevaar. ,,Nee, het was een gecontroleerde koers, dus dat kwam goed uit. Het was een zware week, maar ik ben erg blij met deze podiumplaats. Tegen die twee crossers was niets te beginnen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie