Stef Krul derde in l’Oise

Stef Krul derde in l’Oise

In de Ronde de l‘Oise reed een strijdlustige Stef Krul naar een verdiende derde plek.

In de derde etappe van de Ronde van de l’Oise (UCI 2.2) reden de renners een rit van 174,7 kilometer tussen Morienval en Nanteuil-le-Haudouin. Het parcours kende een waar zaagtandprofiel, met constant op-en-af.

De aanvallende intenties van de Metec-TKH-ploeg bleken al vanuit de start. In de eerste uitval was Thijs de Lange vertegenwoordigd, maar het koptrio werd al snel weer ingerekend. Ondanks dat het peloton gas bleef geven, probeerde een vijftal met Stef Krul weg te komen. Eén renner wist nog over te steken, waarna de kopgroep van de dag gevormd was.

De voorsprong van de kopgroep was maximaal 2:15. Team Joker-Icopal van de Noorse klassementsleider Henrik Evensen controleerde de koers. Zij brachten de voorsprong snel terug, namen daarna weer gas terug en liet de voorsprong weer oplopen naar twee minuten. Onder tussen was er een massale valpartij in het peloton van een veertigtal renners. Ook drie Metec-TKH-renners, Jim Lindenburg, Dennis van der Horst en Danny van der Tuuk, lagen -zonder erg- op de stapel.

In de tweede achtervolgingsfase vergiste de ploeg zich echter in de taaiheid van het tot vier renners uitgedunde groepje. Met een handvol seconden wisten de vluchters de finish te bereiken. Daarin was de Brit Alfred Wright (Beloftenselectie Groot-Brittannië) de snelste. Stef kwam als derde over de meet.

,,Als je in zo’n groepje vooruit rijdt, dan is het natuurlijk jammer dat je een dag eerder seconden verloren hebt’’, blikte Stef na de rit terug. ,,Maar dat kon ik goed gebruiken om net wat minder werk te hoeven doen dan die andere jongens. Maar ik ben geen sprinter en dan wordt je derde. De ploeg van de klassementsleider controleerde de koers. Ze hadden ons bijna weer bijgehaald, maar dan was voor hen het spel weer opnieuw begonnen. Dus lieten ze ons weer wegrijden en toen kwamen ze te laat!’’

Uitslag
1. Alfred Wright (GBR) Beloftenselectie Groot-Brittannië – 4:04:05
2. Josef Cerny (CZE) Elkov-Author CT + 0:00
3. Stef Krul + 0:00
19. Dennis van der Horst + 0:07
20. Robbie van Bakel + 0:07
22. Jim Lindenburg + 0:07
71. Danny van der Tuuk + 0:07
75. Thijs de Lange + 0:07

Tussenklassement
1. Henrik Evensen (NOR) Team Joker-Icopal – 12:25:30
2. Alfred Wright (GBR) Beloftenselectie Groot-Brittannië + 0:02
3. Torkil Veyhe (DEN) Team Virtu Cycling + 0:06
13. Danny van der Tuuk + 0:21
19. Jim Lindenburg + 0:24
35. Stef Krul + 0:38
40. Dennis van der Horst + 0:49
42. Robbie van Bakel + 0:49
72. Thijs de Lange + 7:41

Geen reactie's

Geef een reactie