Stef Krul derde in thuisklassieker

Stef Krul derde in thuisklassieker

In de PWZ Zuidenveldtour is Stef Krul als derde over de meet gekomen.

In de 26e PWZ Zuidenveldtour (UCI 1.2) moesten de renners 200 kilometer door het Drentse land rijden. Tussen startplaats Dalen en finishplaats Nieuw-Amsterdam kreeg het peloton verschillende keienstroken voor de kiezen.

Al vroeg in de koers ontstond een kopgroep met tien renners. Stefan Kreder en Stef Krul hadden daarin gezelschap van Joey van Rhee en Rens te Stroet (Destil-Jo Piels CT), Harry Sweering (Baby-Dump CT), beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), Stephan Bakker (Monkey Town CT), Bas Ottevanger (Vlasman CT), Sander Iwema (NWV Groningen) en de Duitser Robert Retschke (Lotto-Kern Haus). Goed samenwerkend bleven ze lange tijd voor de uit elkaar gescheurde hoofdmacht uitrijden.

Rick Ottema (Baby-Dump CT) wist vlak voor de twee plaatselijke rondes de oversteek naar de koplopers te maken. Ottema besloot direct door te gaan met zijn aanval en kreeg Stef en Van Rhee mee Geen van de drie wist het verschil te maken. Ottema ging van kop af de sprint aan en won met overmacht. Stef werd moegestreden derde.

,,Helaas waren de anderen gewoon sterker’’, blikt Stef reëel terug. ,,We kregen met de groep al snel vier minuten voorsprong en dan weet je dat je ver kunt komen. Maar de samenwerking werd minder goed en toen de voorsprong nog dertig seconden was, kwam Ottema aansluiten. We reden met z’n drieën weg. Maar eigenlijk had ik in de laatste kilometers de benen niet meer om om de zege mee te doen.’’

Bekijk de wedstrijdreportage op RTV Drenthe.


Uitslag
1. Rick Ottema – Baby-Dump CT – 4:30:21
2. Joey van Rhee – Destil-Jo Piels CT + 0:00
3. Stef Krul + 0:02
5. Maarten van Trijp + 0:27
7. Johim Ariesen + 0:38
27. Jasper Hamelink + 0:38
31. Sjoerd Kouwenhoven + 0:38
35. Jarno Gmelich Meijling + 0:38
43. Tijmen Eising + 0:38
45. Stefan Kreder + 0:38

Geen reactie's

Geef een reactie