Stef Krul etappevierde, Sjoerd Bax klassementsnegende

Stef Krul etappevierde, Sjoerd Bax klassementsnegende

Ook in de laatste etappe van de Ronde van Kroatië toonden de mannen zich van voren.

De zesde en laatste etappe van de CRO Race (UCI 2.1) bracht de mannen naar de Kroatische hoofdstad Zagreb. De start was 154,0 kilometer eerder in voorstad Sveta Nedelja. Het parcours leek relatief vlak, maar kende een flink aantal lastige beklimminkjes.

Al vroeg in de koers sprong een achttal renners weg. Daarbij reden ook Dylan Bouwmans en Stef Krul. Met een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten was de vluchtgroep -met oog op de lastige finale- kansrijk. Het peloton bracht het gat naar de koplopers wel terug, maar wist het nooit te dichten.

In de voorlaatste finishpassage kon Stef een aanval van de Italiaan Alessandro Fideli net niet volgen. In een groepje van drie bleef hij de ProContinentale renner op de voet volgen. Het peloton volgde op een tiental tellen, maar kon in het laatste rondje door het stadscentrum het gaatje niet dichten. Fideli was de sterkste, Stef werd nog overstoken door een renner uit het peloton, maar werd knap vierde. Sjoerd Bax kwam voorin het uitgedunde peloton over de meet (achtste) en wist zo zijn negende plek in het klassement te verdedigen.

Krul was niet helemaal tevreden met zijn vierde plek. ,,Op 200 meter van de meet had ik nog het idee dat ik hier de etappe kon winnen’’, keek de Fries terug. ,,Jammer dat ik niet nét nog ietsje beter was.’’ Sjoerd kreeg alle ondersteuning die nodig was om zijn goede klassement te verdedigen. ,,Lars en Arvid zorgden er voor dat ik op het goede moment van voren zat. Was een hartstikke mooie koers en een kans om je te meten met een paar profs. De WorldTour-toppers zijn nog wel een niveautje hoger, maar voor een ProContinentale ploeg hoefden we weinig onder te doen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie