Stef Krul kleurt openingsetappe ZLM

Stef Krul kleurt openingsetappe ZLM

In de eerste rit in lijn in de ZLM Tour wist Stef Krul zich met een kleine kopgroep in de kijker te rijden.

De eerste etappe van de ZLM Tour (UCI 2.1) bracht de renners van het Belgische Bredene naar de finish in Heinkenszand. Tussen start en finish lagen 197,9 kilometer met de Westerscheldetunnel (6,6 km, 60 meter onder NAP) als letterlijke dieptepunt.

De koers opende relatief rustig. Een paar aanvallers werden weer snel ingerekend, totdat na twintig kilometer een kwartet renners -met daarbij Stef Krul- de benen nam. De groep nam snel een voorsprong, maar meer dan 2:30 liet het peloton ze niet weglopen. Stef was de snelste bij de sprint aan het eind van de Westerscheldetunnel.

Het peloton hield de vier aan een touwtje en haalde dat op vier kilometer van de streep binnen. In de massale eindsprint was het Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) die het zegegebaar mocht maken. Arvid de Kleijn sprintte naar plek 10.

,,Het was een lange dag’’, pufte Stef na de finish. ,,We reden al vroeg weg en we mochten lang wegblijven. Natuurlijk weet je al bij het begin dat het in zo’n etappe een kansloze vlucht is. Maar al-met-al was het een prima rit!’’

Geen reactie's

Geef een reactie