Stef Krul podium, Arvid de Kleijn groen

Stef Krul podium, Arvid de Kleijn groen

In de laatste etappe van de Tour du Loir-et-Cher hebben zowel Stef Krul (3e eindklassement) en Arvid de Kleijn (groene trui) zich op het erepodium mogen melden.

De laatste etappe van de 60e Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) was een omloop rondom Blois. Het parcours van 7,5 kilometer moest dertien keer gerond worden, om tot een wedstrijdafstand van 97,5 kilometer te komen.

Aan het einde van de eerste ronde was er een bonificatiesprint, waarbij Stef Krul als derde over de streep kwam en één seconde bonificatie haalde. Vervolgens reed er -renner voor renner- een groep van negen renners weg. Dit negental -ongevaarlijk voor het klassement- kreeg maar langzaam voorsprong die maximaal 1:25 bedroeg. Sjoerd Bax probeerde nog over te steken, maar raakte met zijn twee vluchtgenoten in een ‘chasse pattate’.

Ook de ploeg van de Tsjechische geletruidrager Jan Bárta (Elkov-Author CT) vond het wel een veilige groep, waardoor uiteindelijk de Deen Steffen Munk Christensen het zegegebaar mocht maken. Stefs derde plaats werd daarmee veilig gesteld en ook de groene trui van Arvid was zeker.

Ploegleider Adri van Houwelingen was zeker tevreden over de week. ,,Als je ziet hoe we hier beginnen (met de zware val van Arvid, red.), zou je kunnen denken dat het niet wat wordt. Maar Stef zit in de beslissende kopgroep en rijdt uiteindelijk naar het podium en Arvid weet een etappe én de groene trui te winnen. Dan is het een goede week geweest.’’

Geen reactie's

Geef een reactie