Stef Krul strandt in zicht van de haven

Stef Krul strandt in zicht van de haven

Stef Krul maakte deel uit van de vlucht van de dag in de Antwerpse Havenpijl, maar werd in de laatste kilometer door het peloton overstoken.

De Antwerpse Havenpijl (UCI 1.2), de vijfde wedstrijd in de Belgische Topcompetitie, werd verreden over 179,8 kilometer. Van-en-naar Merchtem reden de renners twee grote rondes van 45 kilometer, afgerond door negen lussen over een lokaal parcours van 9,9 kilometer.

De renners raceten over de straten rondom de Belgische havenstad. In het eerste uur was er maar liefst 48,5 kilometer afgelegd. Een trio renners probeerde in de tweede ronde weg te komen uit de hoofdmacht. Ondanks de blijvend hoge snelheid wisten de drie toch een voorsprong van 1:15 bij elkaar te trappen.

Op de plaatselijke rondes nam de voorsprong van de kopgroep langzaam maar zeker af. Met nog zes rondes te gaan, en een voorsprong van 40 seconden, deed Stef Krul een stevige inspanning en maakte de sprong naar voren. Een inspanning die verschillende renners -alleen of in tweetallen- probeerden te kopiëren, maar niemand slaagde in die opzet. ER was een nieuw drietal nodig om vooraan een zestal op kop te brengen.

Bij de voorlaatste doorkomst hadden de zes op kop nog steeds een voorsprong van 25 tellen. De vluchters leken het te gaan halen, maar werden in de laatste kilometer ingerekend. Daarop drukte de Belg Tibo Nevens (Home Solution-Soenens) zijn wiel als eerste over de meet. Dennis van der Horst sprintte naar plek zeven.

Uitslag
1. Tibo Nevens (BEL) Home Solution-Soenens – 3:56:52
2. Edward Planckaert (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise + 0:00
3. Bas van der Kooij – Alecto CT + 0:00
7. Dennis van der Horst + 0:00
58. David Dekker + 0:00
67. Stef Krul + 0:00
79. Robbie van Bakel + 0:00
97. Jelle Nieuwpoort + 0:22
106. Jim Lindenburg + 0:22
108. Danny van der Tuuk + 0:29

Geen reactie's

Geef een reactie