Stef Krul tweede Eurode Omloop

Stef Krul tweede Eurode Omloop

In de Eurode Omloop reed Stef Krul vanuit de vroege vlucht naar de tweede plaats.

De 145,9 kilometer lange Eurode Omloop was de laatste wedstrijd die meetelde voor de Topcompetitie. Rondom Kerkrade was de traditionele omloop van 12,7 kilmeter, met daarin het Duivels Bosch, de Haanraderweg en Mont Chevre, die 12 keer gerond moest worden.

Vanuit het vertrek lag het tempo hoog. Desondanks wist al snel een kopgroep van zes renners een comfortabele voorsprong van bijna twee minuten te pakken. Stef Krul kreeg Folkert Oostra (Alecto CT), Adriaan Janssen (Delta Cycling), Peter Schulting en Rick van Breda (Monkey Town CT) en Nahome Desale (BEAT CC) met zich mee. In de achtergrond dunde het peloton ronde na ronde stevig uit. Vanuit de restanten van het peloton sprong een elftal met Thijs de Lange, Jarno Gmelich Meijling en Lars van den Berg weg. Die raapten de uit de kopgroep geloste Desale en Van Breda op.

Foto: Topcompetitie.nu – Léon van Bon
Met nog drie ronden voor de wielen sprong Schulting weg en toonde zich duidelijk de sterkste. Lars en Jarno probeerden de sprong naar de restanten van de kopgroep te maken, maar die bleken uiteindelijk nét te ver weg. Schulting soleerde naar een knappe zege, waarna Stef zijn medevluchters op de meet wist te kloppen.

,,Tweede is natuurlijk goed, maar het is geen overwinning’’, keek Stef na de koers terug. ,,Maar als je ziet dat Schulting zo ver weg rijdt, dan ben je gewoon de beste van de rest. Eigenlijk had ik dit niet verwacht. Vorige week in Noorwegen had ik wel goede benen, maar toen kwamen de resultaten niet. Deze week was ik moe en een beetje verkouden, dus heb ik niet optimaal kunnen trainen. Toen ik vanmorgen op de fiets stapte voelde ik wel dat de benen goed waren. We reden met zes sterke jongens weg. Toen ik hoorde dat die achtervolgende groep met Jarno, Lars en Thijs er aan kwam heb ik een tijd achteraan gehangen. Maar ze kwamen nauwelijks dichterbij, dus had ik geen excuus meer. Toen Schulting ging, was al snel duidelijk dat hij de beste was en dat ik voor plek twee moest gaan.’’ 
Foto: Topcompetitie.nu – Léon van Bon

Uitslag
1. Peter Schulting – Monkey Town CT – 3:36:23
2. Stef Krul + 2:37
3. Adriaan Janssen – Delta Cycling + 2:37
5. Lars van den Berg + 2:43
6. Jarno Gmelich Meijling + 2:43
10. Dylan Bouwmans + 3:51
13. Thijs de Lange + 4:35
17. Tijmen Eising + 8:33
33. Jasper Hamelink + 8:33
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie