Stef Krul wint Zuidenveldtour

Stef Krul wint Zuidenveldtour

Met een uitval in de laatste kilometers van de PWZ Zuidenveldtour leverde Stef Krul zijn eerste overwinning in een UCI-koers op.

In de 27e editie van de PWZ Zuidenveldtour (UCI 1.2) reden de renners vanuit startplaats Dalen richting het nabij gelegen Nieuw Amsterdam. In de tussenliggende 197,4 km kwamen de renners een aantal Drentse keienstroken tegen.

Zoals vaker in Nederlandse vlakke koersen werd er vanaf het vallen van de startvlag volle bak gekoerst. Verschillende vluchtpogingen strandden in schoonheid en het duurde een aantal uren voordat de definitieve slag zou vallen. Op een van de keienstroken kwam Tijmen Eising hard ten val en moest de lange Drent de strijd staken.

De demarrage van Chiel Breukelman (NWV Groningen) leidde na ruim 120 kilometer de beslissing in. Hij kreeg Yoeri Havik (Vlasman CT), de Belg Dennis Coenen (Cibel-Cebon) en de Brit Chris Opie (Canyon-Eisberg) met zich mee. Even later sloten Stef Krul en de Belg Jens Reynders (Leopard CT) aan, gevolgd door Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel CT) met de Duitser Joshua Huppertz (Team Lotto-Kern Haus) en ten slotte de winnaar van vorig jaar Rick Ottema (Alecto CT) met Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel CT). Ondanks de goede samenwerking van de tien, bleef het peloton op de voet volgen.

In de laatste plaatselijke ronde lukte vier renners de sprong naar voren: Dion Beukeboom (Vlasman CT), Bas van der Kooij (Alecto CT), de Est Aksel Nömmela (BEAT CT) en de Belg Stijn De Bock (Cibel-Cebon).

Bij het bordje twee kilometer sprong Stef weg. Omdat niemand zijn sprint wilde hypothekeren werd er geaarzeld en dat gaf de nummer drie van vorig jaar voldoende ruimte om zijn solo tot aan de meet vast te houden. Van Trijp kwam op de streep een fietslengte te kort en werd tweede.

,,Ik heb vandaag een paar keer geprobeerd om weg te komen’’, verhaalt Stef. ,,Op twee kilometer voor de streep viel het even stil en toen was het alles of niets. Het was de laatste kans, want tegen snelle mannen als Maarten en Havik heb ik weinig kans. Ik was eigenlijk niet zo blij dat er steeds meer renners bij kwamen, want ik zag wel dat ik niet de snelste en niet de sterkste was.’’

Vorig jaar werd Stef hier al derde en in zijn eerste Beloftenjaar was hij zesde, in het Drentse land lijkt hij altijd in zijn element te zijn. ,,Het is hier wel een zware koers, want het waaide best wel en dan heb je nog die keitjes. Ik had nog wel wat in de tank, maar ik viel op het laatste wel wat stil. Ik zag Maarten heel hard komen opzetten, maar gelukkig kwam hij me pas na de streep voorbij. Ik had nog nooit een UCI-overwinning behaald en dit is wel supervet!’’

Uitslag
1. Stef Krul – 4:28:04
2. Maarten van Trijp – Destil-Parkhotel CT + 0:00
3. Aksel Nömmela (EST) BEAT CT + 0:00
22. Danny van der Tuuk + 2:21
34. Jasper de Laat + 2:25
DNF Tijmen Eising
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNF Jim Lindenburg
DNF Jelle Nieuwpoort

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie