Stef Krul zilver op NK Beloften

Stef Krul zilver op NK Beloften

Na een lange vlucht kwam Stef Krul als tweede over de streep op het NK wielrennen voor Beloften.

Op het 16,5 kilometer lange parcours over de Muur van Zeddam en ’t Peeske konden de renners zich behoorlijk uitleven.

Al in de eerste ronde probeerde een kwartet, met daarbij Dennis van der Horst, zich los te maken van de hoofdmacht. Ze kregen snel dertig seconden voorsprong, maar waren bij de eerste doorkomst al weer ingerekend.

Daarna duurde het een hele tijd voordat er weer renners zo dapper waren om de veilige schoot van het peloton te verlaten. Een dozijn renners, met daarbij naast Dylan Bouwmans en Stef Krul ook Nederlands kampioen tijdrijden Julius van den Berg en Hartthijs de Vries (beiden SEG Racing), Justin Timmermans (Bab-dump CT), Pascal Eenhoorn (BMC Development Team), Gijs Meijer (MonkeyTown CT), Bas Ottevanger (Vlasman CT), Niels Boele (LRTV Swift), Jerry Roling (WV West-Frisia), Daan van Sintmaartensdijk (WV De Jonge Renner) en Luuk Lohuis (Sensa-Kanjers voor Kanjers) bij zaten.

Het twaalftal kregen een ruime minuut, maar niet meer. Het peloton trok op de open wegen op een lint, maar brak nooit. Vooraan gingen de kilometers hun tol eisen. Met nog twee rondes te gaan was er een zestal met Dylan, Stef, De Vries, Van den Berg, Eenkhoorn en Timmermans over. Uittredend kampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing), Sjoerd Bax (GRC Jan van Arckel) en Jaap de Jong (Chambéry Cyclisme Formation) wisten de oversteek te maken. Bij de laatste passage scheurde de groep in tweeën en bleef Stef over met Jakobsen, De Vries en Eenkhoorn. Van den Berg wist in extremis nog weer vooraan aan te sluiten. Stef moest in de laatste klim naar de streep toekijken hoe Fabio Jakobsen zijn titel wist te verdedigen. Dylan kwam in de achtervolgende groep als zevende over de streep.

,,Ik ben wel tevreden met hoe ik hier gereden heb’’, keek Stef terug. ,,Als je in een kopgroep met drie ploeggenoten tweede wordt, dan moet je wel tevreden zijn.’’

Ploegleider Adri van Houwelingen was het met zijn zilveren renner eens. ,,Een podiumplaats was vandaag het doel. Dat dat zilver geworden is, is mooi. Vooral als je weet dat de topfavoriet hier de titel pakt. De jongens hebben goed gereden. We zaten bij alle vluchtgroepen en dat was zoals afgesproken.’’

Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing Academy – 3:49:30
2. Stef Krul + 0:02
3. Hartthijs de Vries – SEG Racing Academy + 0:03
7. Dylan Bouwmans + 0:07
12. Dennis van der Horst + 1:35
13. Jim Lindenburg + 1:35
51. Lars van den Berg + 1:37
80. Stefan Kreder + 2:10
DNF Bob Olieslagers
DNF Jelle Nieuwpoort

1 Reactie
  • Nico zuiderwijk
    Geplaatst op 10:12h, 25 juni

    Nou mooi tog hebben ze weer goed gereden! !!!

Geef een reactie