Stefan Kreder achtste op NK Beloften

Stefan Kreder achtste op NK Beloften

In de massasprint op het NK Beloften drukte Stefan Kreder zijn wiel als achtste over de streep.
Het NK dat als ‘het NK van de wind’ werd verkocht, kreeg niet de weersomstandigheden waar de organisatie vooraf op gehoopt had. De renners jonger dan 23 jaar kregen twaalf rondes van 14,6 kilometer, goed voor 175,2 kilometer, voor de wielen. De start en finish van het circuit zijn midden op de Brouwersdam.

Parcours NK Wielrennen Beloften

Na vier ronden ontstond een kopgroep van zes, met daarbij Lennard Hofstede, Bob Olieslagers en Hartthijs de Vries (Rabobank Development Team), Patrick van der Duin (Cycling Team Jo Piels), Jordi Talen (Cycling Team Join’s-De Rijke) en Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit). De kopgroep kreeg een voorsprong van een halve minuut, maar onder impuls van de Rabobank werd het gat weer gedicht.

Peloton NK Beloften

Daarop volgde een hele serie speldenprikken, maar niemand kon echt wegkomen. Een ontsnapping van Merijn Korevaar (Rabobank Development Team) en Jasper de Laat (TWC Tempo) kreeg twee ronden voor het eind enige voorsprong, maar bij het ingaan van de laatste ronde reed alles weer samen. Met hoge snelheid koerste het peloton weer in de richting van de Brouwersdam.  In de voorlaatste kilometer werd een deel van het peloton, waaronder Stef Krul ‘zonder erg’, door een valpartij uitgeschakeld.

In massasprint mocht Fabio Jakobsen het zegegebaar maken. De 19-jarige renner bleef zijn SEG Racing Academy-ploegmaat Tim Ariesen voor. Martijn Budding (Rabobank Development Team) maakte het podium compleet. Ondanks een lekke band op 15 kilometer van de streep wist Stefan Kreder een achtste plaats te behalen.

Stefan was tevreden over zijn koers. ,,Naar omstandigheden van de laatste weken ben ik wel tevreden. Ik heb vier weken terug koorts gehad en sindsdien liep het eigenlijk voor geen meter. Ik heb zelfs wedstrijden gehad waarbij ik niet eens volgen het peloton kon volgen. Nu voel ik me weer beter aan het worden en dan is een achtste plek op een NK, met een lekke band in de finale, een goed resultaat.’’

Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing Academy – 3:55:24
2. Tim Ariesen – SEG Racing Academy + 0:00
3. Martijn Budding – Rabobank Development Team + 0:00
8. Stefan Kreder + 0:00
27. Luuk Lohuis + 0:00
31. Jim Lindenburg + 0:00
65. Robbie van Bakel + 0:00
66. Jordi van Loon + 0:00
95. Stef Krul + 3:15

Geen reactie's

Geef een reactie