Stefan Kreder kleurt afvalkoers Alkmaar

Stefan Kreder kleurt afvalkoers Alkmaar

De zevende Topcompetitie-wedstrijd Omloop van Alkmaar was een ware slijtageslag, waarin Stefan Kreder lang voorin mee reed.
Op het plein waar wekelijk de beroemde kaasmarkt gehouden werd, vertrok vandaag een peloton wielrenners voor een koers over 180,5 kilometer, verdeeld in elf rondes over het 16km lange parcours (waarvan 1,5km kasseien).
Ploegenpresentatie Omloop van Alkmaar
Al vroeg brak het peloton in stukken om even later weer samen te vloeien. Dat scenario zou zich het grootste deel van de koers herhalen. Ook werd er van tijd tot tijd een valpartij doorheen gemengd. Oscar Riesebeek werd al vroeg in koers uit de frontlinie geslagen doordat een andere renner een paar spaken uit zijn achterwiel reed. Arno van der Zwet gaf hem snel een ander wiel, waardoor de achterstand beperkt bleef.

De eerste waaier bestond uit dertien renners. Daarin zat Stefan Kreder met de tweetallen Tim Rodenburg en Jeff Vermeulen (Cycling Team Jo Piels), Mitchell Cornelisse en leider in het jongerenklassement Hartthijs de Vries (Rabobank Development Team), Fabio Jakobsen en Julius van den Berg (SEG Racing), Martin (broer van Wilco) Kelderman en Jaap Kooijman (WV De Jonge Renner) en Bram Nolten en Jim van den Berg (Parkhotel Valkenburg) en de eenlingen Wouter Mol (Cycling Team Join’s-De Rijke), Nils Wolfenbuttel (WPGA), Folkert Oostra (WV West-Frisia), Noah van der Meer (Westland Wil Vooruit) en Rick van Breda (Baby-Dump Cycling Team). In geen tijd kreeg de zestien een voorsprong van meer dan drieënhalve minuut.
Stefan Kreder in kopgroep Omloop van Alkmaar
De groep bleef lang bij elkaar, maar viel met nog dertig kilometer te gaan uit elkaar. Er bleven vijf renners over. De Vries, Julius van den Berg, Van Breda en Oostra kregen iets later gezelschap van Mol en Nolten en zij zouden uiteindelijk, ondanks een serie aanvalspogingen, om de zege gaan strijden. In de straten van Alkmaar was De Vries de snelste van de vluchtgroep.

De prestatie van de gehavende Stefan was bemoedigend te noemen. ,,Op zich ben ik wel tevreden hoe het vandaag ging’’, vertelde hij na afloop. ,,Het ging wel goed, maar door mijn fysieke problemen dit seizoen kwam ik te kort om in de finale mee te kunnen spelen.’’ Daarmee doelde hij op het indrukwekkende verband dat hij om zijn linkerbeen heeft zitten. ,,Dat zijn nog de gevolgen van mijn valpartij in Polen. Er zitten nog korsten op en dan is het slimmer om er verband om te doen.’’ In de laatste ronde moest hij toezien hoe de kopgroep van hem weg reed. ,,Het ging op de kant en toen viel de groep uit elkaar. Die zes waren sterk en reden weg. Wij zijn met elkaar naar de streep gereden.’’ Waar uiteindelijk slechts 35 renners aan zouden komen.

Uitslag
1. Hartthijs de Vries – Rabobank Development Team – 4:04:17
2. Wouter Mol – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:00
3. Rick van Breda – Baby-Dump Cycling Team + 0:00
15. Stefan Kreder + 3:31
26. Dries Hollanders + 4:02
31. Jasper Hamelink
DNF Johim Ariesen
DNF Tijmen Eising
DNF Jim Lindenburg
DNF Oscar Riesebeek
DNF Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie