Sterke openingsdag Alpes Isère Tour

Sterke openingsdag Alpes Isère Tour

In de eerste etappe van de Franse Alpes Isère Tour toonden de renners zich goed van voren.

De openingsrit van de Alpes Isère Tour (FRA) reden de renners van en naar Charvieu-Chavagneux. De tussenliggende 136,4 kilometer had de organisatie opgedeeld in een heuvelachtige aanlooplus en drie vlakke lokale rondes van 15,5 kilometer.

Al vroeg in koers wist een groep van tien renners -met daarbij Thijs de Lange- zich los te maken van de hoofdmacht. Het tiental moest hard werken om een voorsprong van een halve minuut bij elkaar te trappen. Op de eerste klim stak een groep van 14 renners over. Daarbij zaten ook Sjoerd Bax en Dylan Bouwmans. Ondanks dat de 24 renners op kop een voorsprong van 1:20 wisten te vergaren, waren de sprintersploegen in het peloton sterker en werden de vluchters op tien kilometer van de meet ingerekend.

In de onvermijdelijke massale eindsprint van ex-Metec-coureur Marijn van den Berg (Groupama-FDJ Development Team) de snelste. Door een val was sprinter Jason van Dalen achterop geraakt en was Tim Marsman met plek 28 de beste renner in de daguitslag. Dankzij zijn onderweg opgepikte bonificatieseconde is Thijs terug te vinden op plek 9 in het tussenklassement.

Sjoerd zag een dag hard werken niet beloond met een goede daguitslag. ,,Het was de hele dag hard doorrijden. Thijs zat goed mee in de eerste ontsnapping, maar die groep kwam nooit echt weg omdat er een aantal ploegen niet mee zaten. Op het eerste klimmetje van de dag maakten we de oversteek. Daarna was de samenwerking was niet top, waardoor we nooit echt wegkwamen.’’ De nummer vijf van de vorige (2019) editie ziet wel kansen voor een goed eindklassement. ,,Natuurlijk hoop ik een goed klassement te rijden, maar ik bekijk het van dag tot dag. De laatste dag is verreweg de zwaarste en als ik me goed blijf voelen moet er dan wel wat mogelijk zijn.’’

Geen reactie's

Geef een reactie