Succesvol slot Kreiz Breizh Elites

Succesvol slot Kreiz Breizh Elites

In de vierde etappe van de Bretonse etappekoers lieten de mannen zich weer goed van voren zien.

De laatste etappe van de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) liep tussen Guingamp en Rostrenen. In de 171,8 kilometer lange rit kregen de renners opnieuw een hele serie hellingen te verwerken. De finale werd verreden op een finaleronde van 8 km (zeven keer te ronden) met een geniepige klim naar de meet.

Juist die hellingen waren voor Thijs de Lange een uitdaging om een nieuwe poging voor de bergtrui te doen. Op de eerste helling van de dag werden de punten door een kleine vluchtersgroep gepakt, maar nadat die werd ingelopen was het tijd voor Thijs. Met nog vier renners kreeg hij een maximale voorgift van 2:45. Zowel op de tweede als de derde bergprijs pakte Thijs de volle punten.

Bij het opdraaien van het lokale circuit wist een vijftal verse krachten de originele kopgroep te versterken. Vier renners moesten lossen, waardoor Thijs met vijf anderen de slinkende voorsprong op het peloton moest verdedigen. Met nog drie rondes te gaan moest Thijs de kop laten gaan. Lars van den Berg waagde de sprong en reed in ‘no time’ naar de kop. Helaas voor hem reed het peloton het gaatje naar de vluchters dicht.

In de daaropvolgende chaotische groepssprint was Arvid de Kleijn nipt de sterkste. Na het bestuderen van de fotofinish was het duidelijk dat de rappe man zijn vijfde UCI-zege had behaald.

Bergkoning Thijs was voor de tweede dag op rij in de aanval. ,,Mijn benen deden nog flink pijn van gisteren. Maar als ik de bergtrui wilde winnen, moest ik nog punten halen. Ik sprong mee en gelukkig gooiden de jongens het achter me dicht.’’

Geen reactie's

Geef een reactie