Te kort in zware Druivenkoers

Te kort in zware Druivenkoers

Door de zware tegenstand in de Druivenkoers Overijse kwamen de mannen nauwelijks in het koersverhaal voor.

In de 60e editie van de semi-klassieker Druivenkoers Overijse (UCI 1.1) kregen de renners 194,7 wedstrijdkilometers voor de wielen. Verdeeld over verschillende rondes kregen de mannen in totaal dertig (!) beklimmingen voor de wielen. Vorig jaar sprintte Arvid de Kleijn hier voor Metec-TKH naar de zege. Dit jaar zou een dergelijke prestatie een stuk lastiger worden, aangezien er een flink aantal WorldTour-ploegen aan de start stonden.

Al vroeg in koers probeerde Adne Koster om weg te komen. Op de eerste beklimming van de Brusselsestraatweg sloeg hij een klein gaatje, maar werd al snel weer ingerekend. Een volgende groep van vijf renners kregen wel de ruimte van het peloton. In geen tijd reden de vijf een ruime voorsprong van ruim vier minuten.

Het peloton, onder leiding van BORA-hansgrohe en UAE-Team Emirates, besloot het vijftal lange tijd te laten zwemmen. Half koers parkeerde Sjoerd Bax vanwege knieproblemen zijn fiets bij de teambus. In de finale schoot het tempo de lucht in en stond aan de achterkant de deur wagenwijd open. De koplopers werden bijgehaald door een groep favorieten.

In de laatste ronde reed de Fransman Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick.Step) samen met de Belg Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) uit de kopgroep weg. Met nog twee kilometer te gaan wist de Fransman alleen weg te komen en zo naar de zege te soleren. Jesper Asselman wist zijn plek in het eerste deel van het peloton te houden en werd 29e.

Geen reactie's

Geef een reactie