Tegenvallende koers Brussel-Opwijk

Tegenvallende koers Brussel-Opwijk

In de Belgische koers Brussel-Opwijk konden de Metec-TKH-renners zich niet mengen in de strijd om de zege.

De openingskoers van de U23 Road Series, de Belgische nationale klassieker Brussel-Opwijk, startte bij het Koning Boudewijn-stadion om vervolgens 138,7 km koers, verdeeld over een aanlooplus, drie ronden van 25 km en drie lokale lussen van 11,2 km, af te werken.

Door de vele korte klimmetjes werd het peloton al snel op de rekker gelegd. Toen het lint scheurde, ontstond er een eerste grote groep van zo’n dertig renners, met daarin Marijn van den Berg, Jens van den Dool en Dennis van der Horst. Na een samensmelting met groep twee, misten de blauw-zwarte renners massaal de tweede schifting. De eerste groep van 24 renners verbrokkelde in de finale, waarna een demarrage van Luuk Loohuis (ABLOC CT) en de Belg Sébastien Grignard de beslissing zou gaan brengen. Marijn wist zich nog naar voren te wringen om als 17e geklasseerd te worden.

,,Dit was tactisch niet zoals het moest’’, keek ploegleider Adri van Houwelingen terug. ,,Net als gisteren reden we te veel achter de feiten aan en waren we met te weinig renners in grote groepen aanwezig.

Uitslag
1. Lars Loohuis – ABLOC CT – 3:38:54
2. Sébastien Grignard (BEL) Lotto-Soudal Development Team + 0:19
3. Wesley Vercamst (BEL) Home Solutions-Soenens + 0:25
17. Marijn van den Berg + 1:03
16. Jens van den Dool + 1:17
48. Dennis van der Horst + 1:59
55. Lars Hohmann + 1:59
DNF Danny van der Tuuk

Geen reactie's

Geef een reactie