Thijs de Lange pakt bergtrui Topcompetitie

Thijs de Lange pakt bergtrui Topcompetitie

In een loodzware Eurode Omloop kleurde Thijs de Lange de koers en sprintte Lars Hohmann naar plek vijf.

De 152,8kilometer lange Eurode Omloop was de tweede wedstrijd die meetelde voor de Topcompetitie. Rondom Kerkrade was de traditionele omloop van 10,3 kilometer, met daarin het Duivels Bosch en Brugmolenweg, die 15 keer gerond moest worden.

Al vroeg in de koers werd er hard gereden. Waar de deur achteraan op het selectieve parcours open stond, wist Thijs de Lange voorin weg te komen. Met de Nederlands kampioen Elite zonder contract Robin Löwik (WV De IJsselstreek) en de Militair kampioen Bart Lemmen (WV West-Frisia) reed hij ronde na ronde voor het steeds verder uitdunnende peloton uit.

Onderweg pakte Thijs de meeste bergpunten, maar met nog drie ronden voor de wielen moest Thijs zijn medevluchters laten gaan. Daarop moest ook Löwik capituleren en kreeg Lemmen vooraan gezelschap van de Amerikaanse Belofte Gage Hecht. Ondanks dat de achtervolgers, met daarbij Rick Ottema en Lars Hohmann, oud Metec-coureur Jasper de Laat en aanwinst voor volgend jaar Hidde van Veenendaal, bleven aandringen wisten de twee vooruit te blijven, met Lemmen als winnaar. In de achtervolgende groep finishte Lars als vijfde en werd Rick negende.

,,Het was een zware koers’’, keek Lars terug. ,,vanaf het begin ging het hard en het is natuurlijk een selectief parcours. Ik heb een paar keer meegezeten, maar dat waren niet de juiste groepen. Op de laatste klim trok Rick hard door, waardoor het nog brak. Vanuit dat groepje kon ik nog naar plek vijf sprinten.’’

Bergkoning Thijs baalde wel, ondanks zijn nieuwgewonnen shirt. ,,Ik reed een goede koers. Maar op een gegeven moment kreeg ik niks meer binnen en uiteindelijk gooide ik alles er uit. En als je geen voeding meer binnenkrijgt, dan houdt het op een gegeven moment op. Als je dan hoort dat de winnaar uit de kopgroep komt, dan is dat natuurlijk flink balen. Ik ben gefinisht om de bergtrui te halen, maar van harte ging het allemaal niet meer.’’

Uitslag
1. Bart Lemmen – WV West-Frisia – 3:29:20
2. Gage Hecht (USA) Nationale Beloftenploeg USA + 0:00
3. Jasper de Laat – TWC Tempo + 0:55
5. Lars Hohmann + 0:55
9. Rick Ottema + 0:55
52. Jens van den Dool + 3:11
61. Dylan Bouwmans + 4:59
62. Thijs de Lange + 4:59
DNF Huub Artz
DNF Tim Marsman

Geen reactie's

Geef een reactie