Thijs de Lange 14e in België

Thijs de Lange 14e in België

De Metec-TKH-mannen streden voorin mee in de Omloop Mandel-Leie-Schelde.

In de semi-klassieker Omloop Mandel-Leie-Schelde (UCI 1.1) kende een nieuw parcours. Vanuit start- en finishplaats Meulenbeke was er een 12,5 kilometer lange ronde uit getekend, die 14 keer afgelegd moest worden, in totaal goed voor 176 wedstrijdkilometers.

In volle vaart begon het peloton aan de koers. In het eerste uur werd er 48,8 kilometer per uur afgeraffeld. Regelmatig probeerde een groepje uit de greep van het doorjakkerende peloton te komen, maar logischerwijs slaagde niemand daarin. Halfkoers wist een groep van acht renners, met daarbij Sjoerd Kouwenhoven en ex-Metec-TKH-er Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij), een half minuutje voorsprong bij elkaar te sprokkelen.

Toen het achttal werd ingerekend, was het de beurt aan Thijs de Lange. Met nog 15 andere renners ontworstelde hij zich, met nog vier rondes te gaan, aan de greep van het peloton. De grote ploegen hadden allemaal een mannetje voorin, waardoor de noodzaak om te achtervolgen kleiner werd. Het zestiental pakte een voorsprong van 1:20 en mocht om de zege gaan strijden. In de sprint wist de Belg Iljo Keisse (Quick.Step Floors) zich de snelste. Thijs werd moegereden 14e.

,,Het was een snelle koers vandaag’’, kijkt Thijs terug. ,,We hebben van het begin af geprobeerd weg te komen. Sjoerd reed een tijdje weg en daarna kon ik met die grote groep wegrijden. De samenwerking was alles behalve goed, maar we pakte toch anderhalve minuut. In de laatste kilometers heb ik nog wel proberen mee te springen, maar niemand kwam weg.’’

Uitslag
1. Iljo Keisse (BEL) Quick.Step Floors – 3:51:07
2. Huub Duijn – Verandas Willems-Crelan + 0:00
3. Maarten Wynants (BEL) Lotto-Jumbo + 0:00
14. Thijs de Lange + 0:03
43. Sjoerd Kouwenhoven + 0:42
58. Maarten van Trijp + 0:49
63. Robbie van Bakel + 0:56
DNF Stefan Kreder
DNF Wout van Elzakker

Geen reactie's

Geef een reactie