Thijs de Lange attent in thuiskoers

Thijs de Lange attent in thuiskoers

Met Stef Krul in de kopgroep en veel renners, waaronder regiorenner Thijs de Lange, in de uitgedunde groep reden de mannen een goede Tacx Pro Race.

De eerste editie van de Tacx Pro Race (UCI 1.1) bracht de renners van de Abdij van Middelburg naar het werkeiland van de stormvloedkering Neeltje Jans. De tussenliggende 201,5 kilometer kenden voornamelijk open en vlakke wegen.

Mooi weer en gebrek aan wind zorgden voor een voorspelbaar koersverloop. Een groep van negen renners, met daarbij Stef Krul, reed vroeg in koers weg. Half koers brak het groepje in tweeën, waarna een kwartet vooruit bleef.

De ploegen van Lotto-Jumbo en Lotto-Soudal controleerden de vlucht en zorgden er voor dat de vlucht onder controle gehouden werd. Een aantal keren scheurde het peloton in stukken, maar door de parcourskennis van regiorenner Thijs de Lange wisten de Metec-TKH-mannen zich goed van voren handhaven. Met nog tien kilometer voor de wielen werd de laatste vroege vluchter gegrepen.

In de laatste kilometers wist een drietal de sprint met de uitgedunde groep voor te blijven. Op de licht oplopende finishstraat was Timo Roosen (Lotto-Jumbo) de snelste. Hij klopte medevluchter Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) en zijn aanstormende ploeggenoot Dylan Groenewegen. Maarten van Trijp werd 15e.

,,Het was heel leuk om door je eigen omgeving te kunnen koersen’’, grijnst een uitgeputte Thijs na de finish. ,,Maar het was vooral afzien. Ik heb meerdere keren moeten lossen, maar ik ben steeds weer terug kunnen komen. Op de plaatselijk ronde was het bij mij wel op, dus toen heb ik de rest nog proberen te helpen. Gelukkig kon ik met mijn kennis van de omgeving de jongens op de goede momenten van voren brengen.’’

Uitslag
1. Timo Roosen – Lotto-Jumbo – 4:26:53
2. Taco van der Hoorn – Roompot-Nederlandse Loterij + 0:01
3. Dylan Groenewegen – Lotto-Jumbo + 0:01
15. Maarten van Trijp + 0:01
53. Stef Krul + 0:10
54. Jasper Hamelink + 0:10
59. Tijmen Eising + 0:49
69. Thijs de Lange + 2:44
DNF Dylan Bouwmans
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie