Thijs de Lange grijpt naast stagecontract

Thijs de Lange grijpt naast stagecontract

Tijdens de finale van de Topcompetitie Wattmeister Challenge wist Thijs de Lange het een-na-beste gemiddelde te noteren.

Nadat Thijs de Lange in de voorrondes van de Topcompetitie Wattmeister Challenge in twee pogingen tot het hoogste wattage per kilogram lichaamsgewicht was gekomen, stond vandaag de finale op het programma. De renner met de beste waarde verdiende een stagecontract bij de WorldTour-ploeg Team Katyusha-Alpecin.

Bij de weging bleek de weegschaal bij de 23-jarige Zeeuw op 55,8 kilo te blijven steken. Dat betekende dat de startwaarde van Thijs 89 Watt was (het Wattmeister-protocol begint met een wattage van 1,6 watt per kilogram lichaamsgewicht). Daarna nam de weerstand met 0,6 Watt per kilo per periode van zes minuten toe.

In het dertiende blok trapte Thijs 357 Watt. Hij had met UW&TC De Volharding-renner Kenny Nijssen (winnaar La Marmotte 2016) nog één concurrent. Thijs ‘brak’ een paar seconden te vroeg, waarmee Nijssen het stagecontract verdiende.

,,Ik heb zelden zo gebaald’’, aldus een uitgeputte Thijs. ,,Ik ben het hele seizoen al in vorm, maar had veel pech, dus dan zie je het niet in de uitslagen. En vandaag was er simpelweg ééntje beter.’’

Foto’s: Topcompetitie.nu

Geen reactie's

Geef een reactie