Thomas Mijnsbergen gids voor Arkéa-Samsic

Thomas Mijnsbergen gids voor Arkéa-Samsic

Mochten de renners van het Franse ProContinentale Arkéa-Samsic goed presteren in de Waalse Pijl, dan komt dat deels door Thomas Mijnsbergen.

Als lid van het scoutingsprogramma van de Franse profploeg is Thomas dé juiste persoon om de rode brigade –met onder meer Warren Barguil- door het heuvelgebied rondom Luik te loodsen.

,,Ik ben hier aan het trainen en kreeg een berichtje van de ploeg of ik mee wilde rijden’’, begint Thomas zijn verhaal. ,,Dat leek me natuurlijk superleuk! Ik heb gelijk een PCR-test gedaan en toen die negatief was, heb ik maandag twee uur met die mannen gefietst.’’

,,Na de training heb ik -in het hotel waar zij zaten- kennis gemaakt met de renners en de staf. En mocht ik in hun bubbel mee-eten.’’ Ook bij de verkenning van de finale van de Waalse Pijl was Thomas van de partij. ,,Het was echt leuk om met die mannen mee te rijden. Het zijn echt fantastische kerels.’’

Naast het gebeuren op de fiets merkte Thomas nóg een voordeel van zijn tripje met zijn ‘toekomstige ploeggenoten’. ,,Mijn Frans gaat met sprongen vooruit’’, lacht hij.

Geen reactie's

Geef een reactie