Thomas Mijnsbergen in kopgroep kletsnat Zottegem

Thomas Mijnsbergen in kopgroep kletsnat Zottegem

In de Egmont Cycling Race toonden de jonge mannen van de ploeg zich van de goede kant.

De 86e uitvoering van de Egmont Cycling Race -voorheen de GP Stad Zottegem- telde 192,3 wedstrijdkilometers rondom de naamgevende start- en finishplaats. Na drie lusjes aan de noordkant van een tiental kilometers verplaatste het koersterrein zich naar de zuidkant van de stad voor zes rondes met de keien van de Lippenhovestraat (1,3 km) en de beklimming van de Grotenbergstraat (1,3 km – gem.: 2,4%).

Waar de start en de neutralisatie nog droog verliepen, was de koers vanaf kilometer ‘0’ een ‘wet race’. Dat maakte Thomas Mijnsbergen weinig uit, want hij vierde zijn verjaardag een dag eerder door met een vijftal anderen de vlucht van de dag te vormen. Al snel hadden de zes een voorsprong van vijf minuten. Desondanks werden de vluchters al weer op tijd door het sterk uitgedunde peloton ingerekend.

In de door schuivers op natte wegen gedomineerde finale probeerde een drietal renners tevergeefs weg te rijden. Zij werden dankzij het harde werk van Bingoal-Pauwels Sauzen-WB en Intermarche-Wanty-Gobert weer ingerekend en mocht Danny van Poppel (van de laatstgenoemde ploeg) het zegegebaar maken. Hartthijs de Vries was op plek 12 de beste van de ploeg.

Ondanks dat hij al voor de streep de droge bus opzocht, keek Thomas tevreden terug op de koers. ,, Het was het plan om in de vroege vlucht te komen. Dat lukte vrij snel en we hebben 140 kilometer uit de greep van het peloton kunnen blijven. Natuurlijk wil je liever uitrijden, maar zo heb ik me ook kunnen tonen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie