Thomas Mijnsbergen kleurt opening Monts et Châteaux

Thomas Mijnsbergen kleurt opening Monts et Châteaux

In de openingsrit van ‘het drieluik van bergen en kastelen’ zat Thomas Mijnsbergen lang mee in de kopgroep.

De eerste etappe van de Tryptique des Monts et Châteaux (2.U23) leidde de mannen van het Waalse Antoing naar het buurtdorp Mont Saint-Aubert. In de tussenliggende 131,7 kilometers was een lastig traject met het nodige hoogteverschil uitgetekend.

De openingsfase van de koude etappe werd gekenmerkt door een serie aanvallen, maar die werden geneutraliseerd toen de blauw-zwarte brigade het peloton op een lint trok met het oog op waaiers. Het peloton scheurde in groepen uiteen, maar er waren geen blijvende verschillen. In aanloop naar de tweede klim van de dag reed een groepje weg, waarbij Thomas Mijnsbergen nog nét een plekje kon vinden. Goed samenwerkend wist het tiental anderhalve minuut van het peloton weg te rijden.

In de finale wisten twee renners het gat met de kopgroep te dichten. Thomas moest op de laatste klim de rol lossen, terwijl Tim Marsman met twee anderen ook de oversteek probeerde te maken. De Italiaan Lorenzo Milesi (Development Team DSM) wist met miniem verschil de rit te winnen.

Thomas kwam balend in de achterhoede over de meet. ,,Op die laatste klim was de tank helemaal leeg. Een echte hongerklop van de kou. Ik wilde nog wel, maar het ging niet meer.’’ Hij was wel tevreden over zijn plekje in de kopgroep. ,,Er ging een groepje met een paar sterke renners. Daar móést ik bij zitten. Ik kon nog net de sprong naar voren maken.’’

Tim hinkte ook op twee gedachten toen hij over de meet kwam. ,,Ik ging al vroeg in koers onderuit en daarna was het lang achter de feiten aan rijden. Gelukkig kwam ik op het eind nog met een groepje weg en zo nog tijd goed kon maken.’’

Foto’s: Directvelo.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.