Thomas Mijnsbergen zevende in Zeeland

Thomas Mijnsbergen zevende in Zeeland

In de Wim Hendriks Trofee kwam Thomas Mijnsbergen als zevende over de meet.

De Zeeuws-Vlaamse kasseienklassieker Wim Hendriks Trofee is de openingskoers voor de Nederlands-Belgische U23 Road Series. Met start en finish in het pittoreske Koewacht kent de koers een wedstrijdlengte van 172,3 kilometer, verdeeld over drie grote rondes en vijf finalerondes van 12,5 kilometer.

De wind, de kasseien en het goede weer maakte het een ideale dag voor een echte waaierkoers. En dat scenario werd al vroeg in de koers uitgevoerd. De groep spatte in vijf groepen uiteen, met alle vier de blauw-zwarte mannen -Thomas Mijnsbergen, Jaap Roelen, Axel van der Tuuk, Hidde van Veenendaal- in de eerste waaier van 23 renners. Helaas werd dit droomscenario niet bewaarheid en liepen de eerste groepen weer samen.

In de tweede helft van de koers reden dertien renners weg. Daarbij had alleen Thomas zijn karretje kunnen aanhaken. Dat was voor hem het teken om berekenend mee te rijden en zijn kansen op een topklassering te maximeren. In de finale was er een spervuur aan demarrages om een groepssprint te ontlopen. Daarbij reden twee renners weg en miste Thomas -mede door materiaalproblemen- de aansluiting en sprintte naar plek zeven. Jaap sprong in de achtergrond nog met een groepje weg, om als 15e over de meet te komen.

,,Het was vanaf de eerste kilometer koers’’, keek Thomas terug. ,,En we zaten er direct goed bij. We zaten alle vier in die eerste grote groep. Na 110 km sprongen er een groep weg waarvan ik de enige was. Ik heb mij toen wat teruggetrokken, omdat ik maar alleen was. Tactisch heb ik niet veel verkeerd gedaan, alleen jammer dat mijn rechter shifter afbrak. Dat maakte de finale voor mij ineens nog wat lastiger zonder achterrem en zonder te kunenn schakelen.’’

Uitslag
1. Tomáš Kopecký (CZE) ABLOC CT – 3:51:43
2. Vincent Van Hemelen (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
3. Jelle Harteel (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:14
7. Thomas Mijnsbergen + 0:14
15. Jaap Roelen + 1:14
33. Axel van der Tuuk + 1:32
34. Hidde van Veenendaal + 1:37

Foto’s: Wim Hendriks Trofee

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.