Tijmen Eising strijdlustigste in Overijssel

Tijmen Eising strijdlustigste in Overijssel

In de Ronde van Overijssel toonde Tijmen Eising zich weer van zijn strijdlustigste kant.

De 69e uitvoering van de Ronde van Overijssel (UCI 1.2) bracht de renners in een traditionele omloop door het fraaie Twentse land over de heuvels in de regio, om de 201,0 kilometer lange ‘Overijssels Mooiste’ te finishen met twee lokale ronde rond start- en finishplaats Rijssen.

In de openingsfase van de koers gebeurde maar weinig. Het duurde ruim een uur voordat de eerste serieuze ontsnapping op touw gezet werd. Een veertiental renners, met daarbij Tijmen Eising, koos na de Kuiperberg voor de aanval en wist al snel een voorsprong van vijf minuten bij elkaar te fietsen. Tijmen probeerde een aantal keren de kopgroep uit te dunnen, maar had geen succes. In de achtervolging deden Jim Lindenburg en Robbie van Bakel hun uiterste best om de kopgroep terug te halen.

Met nog twee plaatselijke rondes reed een groep van twaalf, met Dylan Bouwmans, het gat naar de koplopers dicht. Op tien kilometer sprong Piotr Havik (BEAT CT) weg. In de achtervolging werd enigszins geaarzeld, maar niemand nam de achtervolging op zich. De Brit Harry Tanfield (Canyon-Eisberg) zag het gevaar en dichtte het gat. In een sprint van stervende zwanen wist Havik de zege te pakken. Dylan werd elfde, Tijmen vijftiende. Laatsgenoemde mocht zich op het podium melden om de prijs voor de strijdlust in ontvangst te nemen.

Uitslag
1. Piotr Havik – BEAT CT – 4:30:10
2. Harry Tanfield (GBR) Canyon-Eisberg + 0:00
3. Max Kanter (GER) Team Sunweb Development + 0:11
11. Dylan Bouwmans + 0:11
15. Tijmen Eising + 0:15
61. Jarno Gmelich Meijling + 2:03
79. Johim Ariesen + 2:16
81. Jasper Hamelink + 2:16
DNF Jim Lindenburg
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie