Tijmen Eising tiende in Noord-Holland

Tijmen Eising tiende in Noord-Holland

In een valpartijen en vluchtgroepen gedomineerde Ronde van Noord-Holland kwam Tijmen Eising als tiende over de meet.

De 71e Ronde van Noord-Holland (UCI 1.2) kende voor het eerst het vertrek vanuit Alkmaar. De grote rondgang door de provincie bleef. Een rit die 199,6 kilometer lang was.

In de neutralisatie viel Maarten van Trijp (letterlijk uit), een van de vele valpartijen in het eerste deel van de koers (door een nerveus, compact parcours wegens de tegenwind). Op de weg terug van de oude startplaats Zaandam vloog het tempo echter omhoog. Een grote waaier van 24 renners, met daarbij Tijmen Eising en Jasper Hamelink, brak los van het peloton. In de tweede waaier reden de andere vijf renners ( Johim Ariesen, Jarno Gmelich Meijling, Sjoerd Kouwenhoven, Stefan Kreder en Jelle Nieuwpoort) . Na zo’n honderd kilometer smolten de twee groepen samen.

Om en om probeerden kleinere groepjes weg te rijden. Een groep van negen renners, zonder een Metec-TKH-coureur, zou uiteindelijk om de winst gaan rijden. Uiteindelijk was Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing) de snelste van het stel. Hij klopte Arvid de Kleijn (Baby-Dump CT) op de meet. Tijmen was op de tiende plek de snelste van de achtervolgers.

Kijk voor een reportage op NH Nieuws.
Uitslag
1. Fabio Jakobsen – SEG Racing – 4:23:48
2. Arvid de Kleijn – Baby-Dump CT + 0:00
3. Twan Brusseman – Destil-Jo Piels CT + 0:00
10. Tijmen Eising + 0:18
15. Jarno Gmelich Meijling + 0:18
23. Johim Ariesen + 1:40
30. Sjoerd Kouwenhoven + 2:40
59. Jelle Nieuwpoort + 2:49
66. Stefan Kreder + 2:53
76. Jasper Hamelink + 3:27
DNF Maarten de Jonge

Geen reactie's

Geef een reactie