Tijmen Eising tweede in de Braakman

Tijmen Eising tweede in de Braakman

In de Omloop van de Braakman kwam Tijmen Eising als tweede over de meet.

De tweede wedstrijd om de Topcompetitie bracht de renners naar Zeeuws-Vlaanderen. Vanuit start- en finishplaats Philippine moest 183,5 kilometer worden verreden. In verschillende lussen werd de finishlijn maar liefst acht keer gepasseerd.

Al vroeg in koers probeerde een tweetal renners weg te komen. Yannick Detant (Monkey Town Cycling Team) en Melvin van Zijl (Vlasman Cycling Team). Maar met slechts een halve minuut voorsprong zag het er nooit hoopvol uit. Maar het duurde toch lang voordat het eerste deel van het op de kasseistroken in groepen gescheurde peloton het kopduo in wist te rekenen.

Na ruim honderd kilometer nam een groep van tien renners voorsprong. Daarbij zaten Tijmen Eising en Jasper de Laat. Ondanks een voorsprong van een anderhalve minuut, leken de achtervolgers de kopgroep niet te laten begaan. Op elke kasseienstrook werd de kopgroep langgerekt getrokken, maar keer-op-keer liep het op de beter geplaveide wegen weer samen.

In de finale reed Adriaan Janssen (SEG Racing Academy) weg van zijn zeven overgebleven vluchtgenoten. Solo wist hij de streep te bereiken. Tijmen wist naar de tweede plek te sprinten, Jasper werd moegestreden zevende.

In het tussenklassement van de Topcompetitie staat Jim Lindenburg nu tweede, zowel in het algemeen, het jongeren- en het bergklassement. De ploeg staat gedeeld eerste in het ploegenklassement.

Tijmen Eising was tevreden met zijn tweede plek. ,,Janssen was vandaag de terechte winnaar’’, bekende hij. ,,Hij was in de kopgroep de sterkste en die wint op een parcours als dit. Voor mij is een koers over kasseien ook heel geschikt.’’ Maar Tijmen had onderweg ook nog met pech af te rekenen. ,,Halverwege de koers had ik problemen met mijn fiets en moest ik nog van fiets wisselen. Op die reservefiets kon ik snel in het peloton terugkomen en zat ik gelijk in de kopgroep mee.’’

Uitslag
1. Adriaan Janssen – SEG Racing Academy – 4:11:21
2. Tijmen Eising + 0:38
3. Luuc Bugter – Delta Cycling + 0:38
7. Jasper de Laat + 0:40
10. Maarten van Trijp + 0:53
12. Jim Lindenburg + 0:53
14. Bob Olieslagers + 0:53
29. Dylan Bouwman + 0:53
30. Stef Krul + 0:53
42. Jelle Nieuwpoort + 0:53

1 Reactie

Geef een reactie