Tijmen Eising wint Ronde van Groningen

Tijmen Eising wint Ronde van Groningen

In de Ronde van Groningen wist Tijmen Eising zijn wiel als eerste over de streep te duwen.

De 39e editie van de Ronde van Groningen, wat opnieuw als ‘vrije’ nationale klassieker op de kalender stond, kende een lengte van 174,9 kilometer en had als start- en finishplaats Uithuizermeeden.

Ondanks de favoriete koersomstandigheid (wind) duurde het lang, voordat er een kopgroep zich los wist te maken van de hoofdmacht. Een groep van 23 renners, met Tijmen Eising, Jim Lindenburg en Maarten van Trijp, scheurde zich los van de overige renners. In de tweede groep reden drie andere Metec-TKH-renners, Stefan Kreder, Robbie van Bakel en Dennis van der Horst.

Na honderd kilometer maakte een tiental zich los van de rest. Tijmen mocht samen met Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy), Beau Duvigneau (Vlasman Cycling Team), Ike Groen (Delta Cycling Team), Piotr Havik (Westland Wil Vooruit), Jochem Hoekstra (Destil-Piels), Wim Kleiman (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Rick Ottema (Baby-Dump Cycling Team), Sven van Luijk (MonkeyTown) en Jasper Schouten (WV De IJsselstreek) om de winst gaan rijden. In de finale probeerde Maarten, met nog 25 kilometer voor de wielen, nog de sprong naar voren te maken. Uiteindelijk tevergeefs, maar goed voor een elfde stek.

In de kopgroep maakte een vijftal zich los van de overigen. Naast Tijmen ook Groen, Havik, Kleiman en Ottema. Goed samenwerkend reed het vijftal naar de streep. Daar moest Tijmen om iedereen heen, maar hij wist met schijnbaar gemak de sprint te winnen.

,,Ik weet dat ik in zo’n groepje vaak de snelste ben’’, pufte Tijmen na afloop. ,,Ik voelde me eigenlijk niet top en ik had het koud. Ik moest af-en-toe een beurt laten gaan. Gelukkig bleef de groep bij elkaar en kon ik het zo afronden.’’

Podium TV maakte een verslag van de wedstrijd.

Uitslag
1. Tijmen Eising – 4:03:21
2. Wim Kleiman – Sensa-Kanjers voor Kanjers + 0:00
3. Rick Ottema – Baby-Dump Cycling Team + 0:00
11. Maarten van Trijp + 2:46
31. Jim Lindenburg + 8:09
41. Dennis van der Horst + 9:52
61. Stefan Kreder + 9:52
62. Robbie van Bakel + 9:52

Geen reactie's

Geef een reactie