Tijmen Eising zegeviert in Zaltbommel

Tijmen Eising zegeviert in Zaltbommel

Ondanks een startplek op de laatste rij wist Tijmen Eising de veldrit van Zaltbommel te winnen.

De eerst nationale cross van Zaltbommel werd verreden in de uiterwaarden van de stad aan de Maas.

Als bijschrijver had Tijmen Eising het nadeel dat hij op de laatste startrij aan de klus van een uur moest beginnen. Iets wat in een startveld van 70 renners geen eenvoudige opdracht was. Op het brede parcours wist de voormalig wereldkampioen veldrijden bij de Junioren echter snel op te stomen. Bij de eerste doorkomst reed de lange Drent al 14e om na drie ronden bij de koplopers aan te sluiten.

Daarmee was de achterstand die hij bij de start had opgelopen goedgemaakt en kon Tijmen zich op de strijd om de winst focussen. Gezamenlijk reed het kwartet de laatste ronde in, waarna een demarrage nog moest worden teruggehaald. Onder het toeziend oog van ploegleider Adri van Houwelingen sloeg Tijmen in de laatste meters in het veld een klein gaatje, dat hij op de kasseien van de finishstraat wist te behouden.

,,Het ging best lekker’’, lachte Tijmen na de huldiging. ,,Ik merk wel dat ik dat écht diepgaan nog niet onder de knie heb, maar mijn basistempo ligt hoog genoeg. Van achteren naar voren komen was nog wel even een uitdaging, maar ook dat lukte vrij snel. In de laatste ronde demarreerde Koen van Dijke en die pakten we bij de tweede keer materiaalpost terug. Daarna ben ik vol aangegaan. Ik kreeg een klein gaatje en dat was genoeg!’’

 

Geen reactie's

Geef een reactie