Tim Marsman goed in Beloftenweekend

Tim Marsman goed in Beloftenweekend

Op het Zeeuws-Vlaamse reden de Beloftenrenners een tweedaagse met drie etappes.

Het H4A Internationale Beloftenweekend, meetellend voor de Nederlands-Belgische U23 Road Series competitie, werd verreden rondom de vestigingen van hoofdsponsor H4A in Terneuzen en Sas van Gent.

De openingsrit (op vrijdag) was een 118,3 kilometer lange rit in verschillende omlopen met start en finish in Terneuzen. Daarin was Tim Marsman erg actief. Hij reed met een groepje van drie renners lange tijd voor het peloton uit, maar de dappere vluchters werden in finale weer ingerekend. In de massasprint kwamen de mannen er niet aan te pas. Wel stond Tim door de behaalde bonificatieseconden derde in het klassement en kreeg hij de blauwe tussensprinttrui omgehangen.

Dag twee (zaterdag) werd geopend met een 13,7 kilometer lange tijdrit van en naar Sas van Gent. Tim zag zijn goede klassering in het klassement door een mindere tijdrit in rook opgaan. Axel van der Tuuk werd op plek ? de beste

Het tweede deel van de zaterdag was een polderkoers van 141,9 kilometer, met de start in Sas van Gent en de finish in het naastgelegen Philippine. Onderweg kregen de renners een vijftiental kasseienstroken voor de wielen. Opnieuw toonde Tim zijn aanvallende intenties na eerst een keer solo weg te zijn geweest, zat hij -net als Axel, Lars en Roan- in een vluchtgroep van eerst 30 toen 23 en later 16 renners. Vlak voor de laatste ronde sprong en vijftal renners -met Tim- weg. Waar de voorsprong van de vijf geruststellend leek, bleek dat uiteindelijk niet zo. De achtervolgers kwamen terug en werd door een verrassingsuitval in de laatste kilometer een groepssprint voorkomen.

,,Ik heb het klassement door een slechte tijdrit vergooid’’, weet Tim. ,,Ik word nu nog altijd vijfde, maar dat had veel beter gekund. Misschien wel gemoeten. Ik heb wel de blauwe trui voor het tussensprintklassement en de zwarte trui voor het kasseienklassement gewonnen, maar dat zijn natuurlijk maar troostprijzen.’’

Exacte uitslagen niet bekend

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.