Tim Marsman op eindpodium Beloftenweekend

Tim Marsman op eindpodium Beloftenweekend

Op de laatste koersdag van het jaar toonden de Beloften zich opnieuw van voren in koers.

Op de tweede dag van het Internationaal Beloftenweekend (U23RS) stonden er nog twee ritten op het programma. In de ochtend kregen de mannen een ultravlakke tijdrit rondom Sluiskil van 13,8 kilometer voor de wielen. De middagrit was een etappe van Sluiskil naar Philippine en telde -verdeeld over verschillende omlopen- 141,9 kilometer.

Al vroeg op de dag werd er begonnen met de een door wind en regen gedomineerde rit tegen de klok. De Belgisch vice-tijdritkampioen zette al vroeg een snelle tijd neer, die vervolgens door niemand verbeterd kon worden. Tim Marsman kwam het dichtst in de buurt en werd knap vijfde.

Uitslag tijdrit
1. Arno Claeys (BEL) Home Solutions-Soenens – 0:17:18
2. Tomas Kopecky (CZE) ACROG-Tormans + 0:05
3. Milan Fretin (BEL) Lotto-Soudal DT + 0:26
5. Tim Marsman + 0:36
16. Huub Artz + 0:58
40. Adne Koster + 1:45
42. Victor Broex + 1:49

De kasseienklassieker die in de middag op het programma stond werd door de jury met 20 kilometer ingekort. De overvloedige regenval had een aantal stroken onder water gezet. Om de klassementsambities van Tim te onderstrepen, nam de ploeg de koers vroeg in handen. Door het harde sleuren, scheurde het peloton in stukken uiteen. De eerste groep bestond uit twaalf renners, met Tim en Victor Broex, waarin klassementsleider Claeys ontbrak.

In de finale sprong Tim weg en hij kreeg de Belg Arnaud De Lie (Lotto-Soudal DT) en thuisrenner Timo de Jong (VolkerWessels CT) met zich mee. Al snel werd duidelijk dat de rest van de kopgroep capituleerde, waardoor de drie koplopers om de zege mochten strijden. Op de meet was het de rappe De Lie die de dubbelslag sloeg door de etappe en de eindzege te grijpen. Tim werd zowel derde in de etappe als in het eindklassement. Huub Artz werd tweede -achter De Lie- in het jongerenklassement.

En zo kan Tim met een goed gevoel de fiets een paar weken aan de kant zetten. ,,Ik ben tevreden over mijn vorm, het is eigenlijk jammer dat het seizoen al over is.’’ En over zijn tweedaagse in Zeeland is hij ook tevreden. ,,Ik heb hier drie keer Top-5 kunnen rijden en sta hier op het podium, beter kan niet. Vandaag was het echt zwaar. Toen we in de finale met z’n drieën wegreden heb ik nog wel gekeken of ik van de anderen weg kon rijden, maar De Lie (volgend jaar prof bij WorldTour-ploeg Lotto-Soudal, red.) is echt supersterk. En er was ook niet echt een plek om aan te vallen. Ik trok de sprint van ver aan, maar ik voelde de kramp opkomen.’’

Uitslag rit in lijn
1. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal DT – 2:46:28
2. Timo de Jong – VolkerWessels CT + 0:00
3. Tim Marsman + 0:00
6. Victor Broex + 1:11
11. Huub Artz + 1:47
50. Adne Koster + 6:22

Algemeen klassement
1. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal DT – 5:34:39
2. Timo de Jong – VolkerWessels CT + 0:26
3. Tim Marsman + 0:33
9. Victor Broex + 2:56
12. Huub Artz + 3:32
35. Adne Koster + 12:52

Geen reactie's

Geef een reactie