Tim Marsman schiet raak in Normandie

Tim Marsman schiet raak in Normandie

Strandde hij in de vijfde etappe nog in het zicht van de finish, in de zesde etappe wist Tim Marsman wel te winnen.

De zesde etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) telde 175.9 wedstrijdkilometers en kende Carentan-les-Marais als start- en finishplaats. Het in omlopen onderverdeelde parcours kende een glooiend patroon, zonder bovenmatige beklimmingen.

De tot mislukken gedoemde vroege vlucht werd gevormd door een zevental Fransen . Ze mochten lang vooruit blijven rijden, maar in de finale werden ze weer ingerekend. Dat was voor een vijftal, met daarbij Jordan Habets en Tim Marsman, een teken om op ruim tien kilmeter voor de meet opnieuw voor de aanval te kiezen. Waar Jordan moest afhaken, wist Tim zich vooraan te handhaven. Net als een dag eerder leek de kopgroep in de laatste kilometer te worden ingelopen, maar door een extreem lange sprint van Tim, wist het kwartet vooruit te blijven. Bovendien mocht Tim het zegegebaar maken!

En zo stond er een glunderende Tim op het podium. ,,Ik had eigenlijk niet gedacht dat we het zouden rennen. Maar Jordan heeft een paar keer zó enorm hard doorgetrokken, dat het gat groot genoeg was om het tot op de meet vast te houden.” Dankzij de voorsprong op het peloton en de bonificaties aan de meet klom Tim op naar plek drie in het klassement. De etappe van morgen is een lastige met behoorlijk wat hoogteverschil, waarin er nog van alles mogelijk is.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.